Partenerul EY Romania Alexander Milcev sustine ca in primele saptamani de la adoptarea legii holdingurilor a fost asaltat de cereri din partea colegilor din alte birouri EY din Europa pentru a oferi detalii suplimentare despre aceasta masura importanta "pe care nu o vad in fiecare zi" in diversele jurisdictii fiscale.

"Legea holdingurilor a pus Romania pe harta consultantilor financiari de la nivel international".

In urma pachetului legislativ, antreprenorii romani nu mai trebuie sa se refugieze in tari precum Olanda, Cipru, Malta pentru a beneficia de avantajele unor structuri de tip holding.

Cele mai importante cerinte ale antreprenorilor care se refugiau in jurisdictiile offshore erau scutirea de impozit pe castigurile de capital si scutirea de impozit pe dividendele incasate de la companiile afiliate si "intr-o forma mai mult sau mai putin reusita, am obtinut acest lucru si in Romania incepand cu 2014".

In cazul impozitarii dividendelor retrase, noul pachet legislativ prevede reducerea perioadei necesare pentru a nu plati impozitul aferent incasarii lor de la doi ani la un an.

Totodata, antreprenorii trebuie sa tina cont de urmatoarele conditii de definire a holdingului: sa aiba minim 10% din actiunile unei filiale, iar perioada de detinere sa fie mai mare de un an.

Citeste si despre asteptarile pe care le aveau consultantii fiscali de la leagea holdingului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri