DNA il acuza pe fostul ministru delegat pentru Romanii de Pretutindeni, Cristian David, ca nu poate justifica 60.000 de euro din declaratia de avere. Astfel, pentru ca DNA a inceput urmarirea penala, David a anuntat astazi ca a demisionat din PNL.

El a declarat ca a demisionat, miercuri, din calitatea de membru al PNL pentru a nu afecta imaginea partidului urmare a acuzatiilor DNA si ca are toata disponibilitatea sa prezinte datele care sa clarifice situatia.

Cristian David a reactionat astfel dupa ce Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a anuntat ca a cerut cere de la presedinte pentru urmarirea penala a fostului ministru delegat pentru Romanii de Pretutindeni, Cristian David, pentru abuz in serviciu, uz de fals si fals in declaratii, care ar fi fost facute pentru a justifica 60.000 de euro, potrivit Mediafax.

"Am toata disponibilitatea de a pune la dispozitie datele si elementele necesare pentru a clarifica aceasta situatie si a-mi dovedi nevinovatia. Incepand de astazi, am renuntat la calitatea de membru PNL, pentru a nu afecta imaginea partidului", a declarat Cristian David.

Procurorul sef al al Directiei Nationale Anticoruptie a transmis procurorului general al Parchetului Inaltei Curte de Casatie si Justitie referatul in vederea sesizarii presedintelui Romaniei, pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale fata de Cristian David, ministru delegat pentru Romanii de Pretutindeni, sub aspectul infractiunilor de abuz in serviciu sub forma participatiei improprii, uz de fals si fals in declaratii, se arata intr-un comunicat de presa de miercuri al DNA.

Potrivit referatului procurorilor, pentru a justifica, in declaratia de avere depusa la 14 iunie 2013, intrarea in patrimoniul sau a unei sume de bani pe care nu o putea justifica prin mijloace licite, Cristian David a consemnat in fals, la rubrica "venituri din alte surse", primirea a 60.000 de euro, cu titlu de "restituire imprumut", de la mama sa.
Cristian David si-a dat miercuri demisia din functia de ministrul delegat pentru Romanii de Pretutindeni, alaturi de ceilalti ministri liberali din Guvern.

Surse politice au declarat anterior ca David se afla printre sustinatorii lui Calin Popescu Tariceanu, in demersul acestuia de a discuta cu premierul Victor Ponta pentru continuarea in formula USL, cei doi numarandu-se printre cei care au votat impotriva ruperii Uniunii.

Calin Popescu Tariceanu, Cristian David, Radu Stroe si Ioan Ghise s-au numarat printre liberalii care s-au exprimat impotriva ruperii USL la momentul votului din Delegatia Permanenta a PNL.

Sursa foto: Mediafax foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri