Investitorii doresc mai multa transparenta din partea companiilor si o raportare integrata a rezultatelor financiare si a deciziilor de business, insa companiile ezita inca sa adopte raportarea integrata, arata un studiu realizat de ACCA (Association of Chartered Certified Accountants).

Astfel, 93% dintre investitori se declara in favoarea raportarii integrate a companiilor.

”Prin acest studiu, ne-am propus sa descoperim schimbarile care au avut loc in mediul investitional dupa criza financiara mondiala, ce isi doresc investitorii de la raportarea corporativa si modul in care companiile, prin directorii lor financiari, raspund nevoilor in schimbare ale investitorilor”, spune Andreia Stanciu, Director ACCA pentru Europa de Sud-Est.

Raportarea integrata este o raportare mai transparenta a obiectivelor si deciziilor de business, care isi propune sa ofere o imagine cat mai completa a unei afaceri.

”Din perspectiva investitorilor, rezultatele financiare anuale, sau chiar trimestriale, nu mai sunt suficiente pentru a oferi o imagine de ansamblu a unei afaceri. Dupa ce, in ultimii ani, tot mai multe companii pun la dispozitia investitorilor si stakeholderilor rapoarte de dezvoltare durabila pentru a-si demonstra mai bine viziunea pe termen lung si responsabilitatea sociala, acum a venit momentul unei abordari mai integrate, care sa arate, cat mai transparent, parcursul de la obiectivele de business la deciziile de management. Este ca o usa deschisa catre toate departamentele unei companii, nu numai catre cel financiar-contabil, ceea ce ofera o imagine mult mai clara si asupra intangibilelor acelei afaceri", a explicat Stanciu.

Totodata, studiul ACCA releva faptul ca, desi sunt deschisi fata de conceptul de raportare integrata, profesionistii din domeniul financiar inca ezita sa fie pionierii acestui model. Majoritatea au declarat insa ca planuiesc sa adopte raportarea integrata in viitorul apropiat, in timp ce doar 10% au spus ca nu au in intentie sa adopte acest model, care ofera investitorilor si informatii non-financiare.

”Directorii financiari ne-au declarat ca inteleg beneficiile raportarii integrate, care permite companiilor nu numai sa se prezinte ca sustinatori ai dezvoltarii durabile, dar si sa prezinte balanta riscuri / oportunitati, sa adopte o viziune mai holistica a adevaratelor motoare ale performantei corporative si sa creeze o relatie mai buna cu stakeholderii externi”, spune Ewan Willars, Director de Reglementare in cadrul ACCA. ”Companiile care cauta investitori pe termen lung sunt si cele care considera implementarea raportarii integrate ca fiind o prioritate”, a mai spus oficialul ACCA.

Esti antreprenor, director financiar sau lucrezi in cadrul unui unui departament economic/financiar al unei organizatii si te intereseaza domeniul fiscalitatii? Participa la Conferinta "Fiscal" 2014. Inscrie-te gratuit aici. Daca vrei sa discuti cele mai recente modificari legislative, precum si evolutiile anticipate pe termen scurt si mediu, atunci trebuie sa participi la Conferinta "Fiscal 2014". Tot ce trebuie sa faci pentru a participa la conferinta este sa completezi formularul disponibil aici, iar 100 de cititori vor fi selectionati in functie de experienta si de interesul pentru zona de fiscalitate si vor fi anuntati ulterior prin email si telefon.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri