"Nu este firesc ca cei 39 de judecatori de contencios administrativ de la Curtea de Apel Bucuresti sa solutioneze sute de dosare care au ca obiect taxa auto", sustine judecatoarea Diana Magdalena Bulancea de la CAB, care sesizeaza astfel lipsa de specializare a judecatorilor de contencios si ca urmare deciziile pe aceleasi speta pot fi diferite.

Declaratiile au fost facute la conferinta FISCAL 2014, organizata de wall-street.ro in parteneriat cu Niculeasa Law Office si KPMG.

Ea considera ca ar trebui instituit un mecanism prin care acesti 39 de judecatori sa se puna de acord si sa ajunga la un compromis pe o tema de drept si atunci aceasta decizie sa devina unitara pentru toate cazurile. "Am scapa astfel de deciziile neunitare".

Judecatoarea Diana Magdalena Bulancea sustine nevoia de scindare a competentelor in cadrul instantelor de contencios administrativ si de specializare a corpului de judecatori.

"Trebuie sa scindam unele domenii de contencios, care au o configuratie proprie si presupun intelegerea institutiilor. Un magistrat de la Curtea de Apel Bucuresti judeca 50-60 de dosare pe saptamana. Cum ar putea un judecator sa inteleaga toate valentele si inflexiunile institutiilor de drept fiscal", atrage atentia Bulancea.

Ea sesizeaza faptul ca societatea a evoluat foarte mult dupa 1990, iar relatiile sociale si economice s-au complicat foarte mult, in timp ce in ceea ce priveste instantele juridice lucrurile au ramas inghetate undeva la nivelul anilor '90.

In tara, sunt sectii care judeca si contencios administrativ, dar si dreptul muncii sau cel comercial.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri