Fiscalitatea in Romania este precum un pacient care "traieste, dar boleste" si o multime de medici stau in jurul lui, se uita la pacient, nu stiu ce sa faca, il mai pipaie, mai pun mana pe stetoscop, dar niciun medic nu il readuce la viata, a declarat Dragos Anastasiu (foto), CEO al Eurolines.

Dragos Anastasiu crede ca principala problema a fiscalitatii din Romania nu este nici volumul de taxe sau daca se iau anumite masuri fiscale, ci este predictibilitatea.

"Aceasta nenorocire de schimbare permanenta te bulverseaza permanent ca antreprenor", spune CEO-ul Eurolines.

Declaratiile au fost facute la conferinta FISCAL 2014, organizata de wall-street.ro in parteneriat cu Niculeasa Law Office si KPMG.

A doua mare problema a fiscalitatii, in opinia lui Dragos Anastasiu, tine de echitate.

Anastasiu: Eu vad in turism ca este foarte greu sa concurezi cu firme care platesc salarii la negru.

O alta mare problema a sistemului fiscal in Romania este complexitatea lui, faptul ca este foarte complicat pentru antreprenori.

"Si aici mediul de afaceri poate face ceva. Mediul de afaceri are chiar obligativitatea sa faca ceva. Va invit sa faceti ceva prin intermediul asociatiilor in care va puteti inscrie si schimba ceva", subliniaza Anastasiu.

Pe de alta parte, presedintele Consiliului Fiscal, Ionut Dumitru, sustine ca Romaniei ii lipseste o strategie de tara si toate politicile, inclusiv cea fiscal-bugetara, trebuie sa fie aliniate la aceasta strategie de tara.

"Din nefericire, Romania nu are si nu a avut niciodata o strategie de tara si, de aceea, politica fiscal-bugetara este de fapt o carpeala", avertizeaza Dumitru.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri