Vicepresedintii Camerei de Comert si Industrie a Romaniei au declarat vineri ca nu stiau ca presedintele Mihail Vlasov ia mita, dar stiau ca acesta merge la cazinou si nu si-au pus problema ca nu ar avea bani, dat fiind ca Vlasov are o casa de avocatura si alte afaceri.

"Nu stiam ca ia spaga, dar stiam ca merge in cazinou. Era ilogic sa-l intrebi pe Vlasov din ce traieste. Are o casa de avocatura, are case la Iasi din care primeste chirie, bonificatie de la Camera de Comert de 6.000-7.000 de lei pe luna", a declarat, intr-o conferinta de presa Ion Mocanu, unul dintre vicepresedintii Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR).

Reprezentantii CCIR au precizat ca pornesc de la prezumtia de nevinovatie in cazul Vlasov, precizand ca nu sunt nici multumiti, nici nemultumiti de activitatea acestuia. "Plec de la prezumtia de nevinovatie, nu stiu care este speta, din cate am inteles din dicutiile cu angajatii dosarul respectiv este in faza probatorie, de colectare de probe", a declarat Mihai Daraban, presedintele Camerei de Comert si Industrie Constanta si vicepresedinte CCIR, care asigura interimatul la conducerea institutiei, conform Mediafax.

Mihail Vlasov a fost suspendat de la conducerea Camerei de Comert a Romaniei

Colegiul de conducere al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) l-a suspendat din functia de presedinte pe Mihail Vlasov, arestat preveniv, interimatul fiind asigurat de Mihai Daraban, vicepresedinte CCIR. Daraban va asigura interimarul pana pe 27 martie, cand va avea loc Adunarea Generala a CCIR pentru a discuta propunerile colegiului de conducere.

"S-a hotarat ca in prima faza sa asiguram un interimat, care va fi validat pe 27 martie. Dupa aceasta data interimatul poate fi asigurat pe o perioada de 30 de zile, dupa care vom declansa alegeri anticipate prin motiune de cenzura", a spus Daraban, intr-o conferinta de presa.

Vlasov a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, miercuri, de Curtea de Apel Bucuresti, intr-un dosar in care este acuzat ca ar fi cerut 1 milion de euro de la un om de afaceri, pentru a-l ajuta sa castige un dosar de arbritraj. Vlasov a fost denuntat la DNA de un om de afaceri, de la care ar fi cerut 1 milion de euro, iar marti a fost prins in flagrant, intr-un restaurant din Bucuresti, asupra presedintelui Camerei de Comert fiind gasita suma de 200.000 de euro, potrivit DNA.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri