Vanda Vlasov a declarat miercuri, dupa ce a fost audiata la DNA, in calitate de martor, in dosarul in care tatal ei, presedintele suspendat al Camerei de Comert si Industrie, Mihail Vlasov, este acuzat de trafic de influenta, ca ideea conform careia ar fi pronuntat vreo solutie influentata de cineva este "o nemernicie".

"Am fost chemata ca martor, mi s-a adus la cunostinta ca pot sa nu declar nimic in calitate de ruda, de fiica. Am spus ca nu am nimic de ascuns, am jurat sa spun adevarul. Ideea ca eu vreodata am pronuntat vreo solutie intr-un dosar influentata de oricine altcineva sau chiar de tata este o nemernicie. Minciuna are picioare scurte, o sa se afle adevarul", a spus Vanda Vlasov, prim-vicepresedintele Curtii de Arbitraj Comercial International, care functioneaza pe langa Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR).

Vanda Vlasov a mai spus, la iesirea din sediul Directiei Nationale Anticoruptie, ca arbitrii de la Curtea de Arbitraj nu sunt functionari publici, motiv pentru care tatal sau a fost arestat in mod ilegal.

"Curtea de Arbitraj nu are personalitate juridica. Incadrarea pe care i-au dat-o (lui Mihail Vlasov, n.r.) este de trafic de influenta. Influenta este exercitata asupra unui functionar public, deci, in cazul lui tata, s-ar fi exercitat o influenta asupra mea. Arbitrul nu este functionar public, deci tata, la acest moment, este arestat ilegal. Sa-i schimbe incadrarea juridica", a adaugat Vanda Vlasov.

Ea a tinut sa precizeze ca tatal ei "nu a pus mana pe bani", facand referire la flagrantul in urma careia procurorii l-au retinut pe Mihail Vlasov, pentru ca ar fi luat de la un om de afaceri 200.000 de euro, scrie Mediafax.

Intrebata despre faptul ca Mihail Vlasov merge la cazinouri, Vanda Vlasov a spus ca tot ceea ce se spune despre tatal sau sunt "legende". "Tata este un om extraordinar, este un mare jurist, dar asa este el, un om mai liber, un om mai rebel. La cazinou joaca si printul Albert. Jocurile de noroc sunt o indeletnicire a nobilimii", a subliniat Vanda Vlasov.

Mihail Vlasov a fost denuntat la DNA de omul de afaceri Gheza Iosif Petroczki, de la care ar fi cerut un milion de euro, iar in 18 martie a fost prins in flagrant, intr-un restaurant din Bucuresti, dupa ce ar fi primit de la acesta 200.000 de euro.

Presedintele CCIR, Mihail Vlasov, suspendat din functie, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, in 19 martie, de Curtea de Apel Bucuresti, pentru trafic de influenta. Discutia avuta de Mihail Vlasov cu Gheza Iosif Petroczki, intr-un restaurant din Bucuresti, in care presedintele CCIR ii cerea mita un milion de euro, in mai multe transe, pentru a-l ajuta sa castige procesul pe care il avea la Curtea de Arbitraj Comercial International, a fost interceptata de procurori, potrivit informatiilor din motivarea deciziei de arestare.

Dosarul de la Curtea de Arbitraj avea ca obiect pretentiile formulate de SC Infopressgroup SA, care cerea de la Petroczki si asociatul lui suma de 15 milioane de lei, precum si cererea reconventionala avand ca obiect de plata suma de 270.000 de euro, potrivit informatiilor din dosar.

La 18 martie, in jurul orei 20.00, Vlasov s-a intalnit cu Petroczki la restaurantul Hotelului Hilton. Vlasov era insotit de prietenul si soferul sau, Onofrei Adrian Ioan, caruia ii spusese ca merge la un meci de fotbal, insa pe drum i-a cerut sa opreasca autoturismul la Hotelul Hilton, pentru a se intalni cu o persoana despre care spunea ca ar insista sa discute cu el, se mai arata in motivare.

Judecatorul Curtii de Apel Bucuresti a aratat, in documentul citat, ca in ziua in care s-a intalnit cu Gheza Iosif Petroczki, Mihail Vlasov l-a intreabat daca are la el prima transa din banii ceruti. Cand omul de afaceri i-a confirmat ca are banii, Vlasov a spus ca il trimite pe soferul lui sa ii ia de la masina.

Potrivit motivarii, soferul lui Vlasov, martor in dosar, le-a povestit procurorilor ca, in seara flagrantului, l-a insotit pe Petroczki la masina sa, "de unde a scos o sacosa, punga de culoare rosie", spunandu-i sa o ia si "sa o duca la masina cu care venise". In timpul discutiilor, Vlasov i-a spus lui Petroczki cum vrea sa primeasca restul sumei cerute si l-a atentionat ca trebuie sa se poarte ca si cum ei nu ar fi discutat nimic, iar cand o sa vina "sorocul pronuntarii", "ceea ce trebuie sa se intample, asta se va intampla".

Decizia de arestare preventiva a fost contestata de Mihail Vlasov la instanta suprema, care a luat-o in discutie miercuri. Vicepresedintii Camerei de Comert si Industrie a Romaniei au declarat ca nu stiau ca Mihail Vlasov ia mita, dar stiau ca acesta merge la cazinou si nu si-au pus problema ca nu ar avea bani, dat fiind ca Vlasov are o casa de avocatura si alte afaceri.
"Nu stiam ca ia spaga, dar stiam ca merge in cazinou. Era ilogic sa-l intrebi pe Vlasov din ce traieste. Are o casa de avocatura, are case la Iasi din care primeste chirie, bonificatie de la Camera de Comert de 6.000-7.000 de lei pe luna", a spus Ion Mocanu, unul dintre vicepresedintii CCIR.

Reprezentantii CCIR au precizat ca pornesc de la prezumtia de nevinovatie in cazul lui Vlasov, precizand ca nu sunt nici multumiti, nici nemultumiti de activitatea acestuia.

Sursa foto: AGERPRES FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri