Tribunalul Capitalei a admis contestatia lui Mircea Diaconu privind candidatura sa ca independent la alegerile europarlamentare, insa decizia nu este definitiva, ea putand fi atacata la Curtea de Apel Bucuresti.

Diaconu a contestat la Tribunalul Bucuresti (TB) decizia Biroului Electoral Central (BEC) prin care i-a fost respinsa candidatura, demersul sau fiind admis de aceasta instanta, scrie Mediafax.

Hotararea TB va putea fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti, care va da o decizie definitiva in cel mult doua zile de la inregistrarea cererii, dar nu mai tarziu de 15 aprilie.

Tot la TB s-au judecat, vineri, alte 24 de contestatii la decizii similare ale BEC. Intre acestea s-au numarat cele depuse de Gheorghe Funar, Corneliu Vadim Tudor si Noua Republica.

In cazul lui Funar, TB a decis respingerea contestatiei, in timp ce pentru Vadim si Noua Republica instanta a amanat discutarea contestatiilor.

BEC a respins, miercuri, candidaturile depuse pentru alegerile europarlamentare in numele PRM de Corneliu Vadim Tudor si Gheorghe Funar, precum si cele depuse de Partidul Verde, Partidul Ecologist Roman si Noua Republica, Partidul Alianta Socialista, Alianta Nationala a Agricultorilor, Partidul Dreptatii Sociale. Totodata, in sedinta BEC a fost respinsa candidatura independenta a lui Mircea Diaconu.

Mircea Diaconu si-a depus, in 26 martie, la Biroul Electoral Central, dosarul de candidatura si listele de sustinatori pentru a intra in alegerile europarlamentare in calitate de candidat independent. El anuntase in 19 martie ca si-a dat demisia din PNL si va candida independent la alegerile europarlamentare.

Agentia Nationala de Integritate a trimis BEC, tot in 26 martie, o informare in care se arata ca Mircea Diaconu nu indeplineste conditiile legale de validare a candidaturii sale pentru Parlamentul European.

"Agentia Nationala de Integritate comunica Biroului Electoral Central faptul ca domnul Mircea Diaconu nu indeplineste conditiile legale pentru validarea candidaturii acestuia pentru Parlamentul European. Considerentele pe care le avem in vedere sunt intemeiate pe urmatoarele: Decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie nr.3104/2012 prin care a fost respins recursul formulat de domnul Diaconu Mircea; Constitutia Romaniei republicata; Legea nr. 176/2010 privind integritatea in exercitarea functiilor si demnitatilor publice, pentru modificarea si completarea Legii nr. 144/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Integritate, precum si pentru modificarea si completarea altor acte normative; Legea nr. 33/2007 - republicata privind organizarea si desfasurarea alegerilor pentru Parlamentul European", se arata in informarea semnata de presedintele ANI, Horia Georgescu, si adresata presedintelui BEC, Florentin Sorin Dragut.

Formularea de contestatii privind admiterea sau respingerea candidaturilor poate fi facuta pana cel mai tarziu la 10 aprilie, potrivit HG 80/2014 privind programul calendaristic al actiunilor pentru europarlamentare.

Solutionarea contestatiilor privind admiterea sau respingerea candidaturilor se face in cel mult doua zile de la inregistrarea contestatiei, cel mai tarziu 12 aprilie, de catre Tribunalul Bucuresti.

Termenul pentru solutionarea apelului asupra contestatiilor este de doua zile de la inregistrarea cererii de apel, cel mai tarziu 15 aprilie, de catre Curtea de Apel Bucuresti.

Candidaturile raman definitive cel mai tarziu in 16 aprilie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri