Vicepremierul si presedintele executive al PSD, Liviu Dragnea a spus, joi, ca liberalii Crin Antonescu si George Scutaru sunt "doi oameni mincinosi". El a respins categoric afirmatiile acestora privind amenintarea cu puscaria a lui Scutaru de catre premierul Victor Ponta.

"Sunt doi oameni mincinosi, nu pot sa spun altceva. Premierul Ponta nu a amenintat niciodata si nu va ameninta niciodata pe nimeni cu puscaria. Victor Ponta are cheile de la puscarie? Cum poate sa spuna cineva ca il ameninta sau ca Victor Ponta ameninta pe cineva cu puscaria? De unde pana unde are Victor Ponta atributii in sensul asta?", a replicat Dragnea, citat de Mediafax.

El a aratat ca "altcineva" a amenintat de-a lungul anilor oameni politici, iar unele amenintari chiar s-au pus in practica. "Resping categoric aceasta afirmatie. Cred ca sunt foarte putine intalniri, extrem de putine intalniri, la care eu nu am participat. Si niciodata Victor Ponta nu a avut o asemenea atitudine nu numai fata de Scutaru, fata de nimeni. Nu are, nu poate sa aiba asemenea atitudini", a sustinut Dragnea.

El a aratat ca aceasta dezvaluire facuta de liberalii Crin Antonescu si George Scutaru reprezinta inca un gest disperat de a incerca sa mai culeaga voturi. "Dar, oricum, nu in felul asta pot sa stranga voturi cei de la PNL. E pacat, eu sunt dezamagit de aceasta evolutie a discursului celor de la PNL, si nu numai eu sunt dezamagit", a mai spus Dragnea.

Premierul Victor Ponta l-ar fi amenintat pe liderul grupului PNL din Camera Deputatilor, George Scutaru, ca il ia cu duba, cearta dintre cei doi avand loc la finalul unei dezbateri din Camera Deputatilor care s-a tinut in urma cu peste o luna, dupa cum declara deputatul liberal. George Scutaru sustine ca premierul i-a spus "vezi ca poate te luam noi cu duba", dupa ce a facut mai multe afirmatii critice la adresa PSD la un miting electoral al PNL, dar ca nu are cum sa demonstreze ca premierul l-a amenintat.
Liderul grupului PNL din Camera Deputatilor, George Scutaru, a sustinut intr-o declaratie pentru "Gandul" ca premierul l-a amenintat in Parlament in sedinta din 24 martie cand i-a spus "vezi ca poate te luam noi cu duba".

"Pe 22 martie a fost la Braila o lansare regionala a europarlamentarilor PNL. Cu aceasta ocazie am avut un discurs unde am afirmat printre altele ca s-a trecut de la capitalismul de cumetrie din vremea lui Iliescu la social-democratia de duba acum pe vremea lui Victor Ponta si ca duba a devenit unitatea de masura a eficientei guvernarii, multi baroni locali avand probleme cu justitia deoarece confunda bugetul tarii cu propriul buzunar", afirma Scutaru ca este declaratia care l-a iritat pe premier. La doua zile dupa aceasta declaratie, la finalul dezbaterii din Camera Deputatilor, unde s-a discutat despre reducerea CAS cu cinci puncte procentuale si scutirea pe profitul reinvestit, premierul Ponta l-ar fi amenintat pe Scutaru.

"La final, m-am dus catre premier cu textul acestei declaratii, am vazut ca unele televiziuni au dat niste imagini, dar erau de la a doua discutie, prima a avut loc chiar cand am parasit tribuna. Langa premier se afla ministrul de Finante, moment in care premierul a luat hartia si a spus «bun, asta o lasam la o parte, vad ca te-ai specializat in dube, vezi ca poate te luam noi cu duba». Am ramas stupefiat de aceasta atitudine a premierului, mai ales ca a spus-o pe un ton foarte apasat, se vedea ca era foarte iritat, sfatuindu-ma sa imi vad de alte lucruri. Am revenit in banca, langa mine era Eugen Nicolaescu care si-a dat seama ca am avut o altercatie cu premierul", a povestit Scutaru versiunea sa asupra incidentului din Camera Deputatilor. El sustine ca a mai avut o contra verbala cu premierul si la finalul sedintei.

"Am mai avut o altercatie cu premierul si am cerut precizari pe ideea ca este inacceptabil un asemenea comportament. Discutia a continuat intr-o maniera absolut penibila, am vazut ca dupa aceea pe niste site-uri in care PSD are un grad de control s-a prezentat discutia ca fiind tu vorbesti de puscarie, dar vezi ca si voi ii aveti pe ai vostri, deci ar fi mai bine sa o lasi", a declarat pentru "Gandul" Scutaru. Liberalul a tinut sa precizeze ca nu a dorit sa faca publica aceasta amenintare a premierului Ponta deoarece nu are cum sa dovedeasca cele spuse.

"Nu am iesit atunci, dintr-un lucru foarte simplu, daca eram a doua, puteam sa merg cu un coleg care sa-mi fie martor. M-am uitat pe imagini, la prima discutie ca el m-a abordat, nu eu l-am abordat pe premier, nu eram decat eu cu el si doamna ministru, la a doua discutie s-a nimerit sa fiu inconjurat de pesedisti. Am vazut reactia unui coleg de la PSD care a aparut si a spus ca premierul nu m-a amenintat, ca mi-a spus ca nu e bine sa se adreseze cu un asemenea ton si sa sugeram cu puscariile unora altora. Mi-am dat seama ca nu am niciun martor, era cuvantul meu in fata cuvantului a zece pesedisti. Daca ieseam, toti se jurau pe rosu ca nu asa a fost si domnul Ponta nu l-a atins nici cu o floare", a subliniat liderul grupului PNL din Camera Deputatilor. Potrivit acestuia, mai multi pesedisti i-au transmis ca premierul a avut "o explozie de furie si ca este foarte suparat pe el".

Intrebat de ce face afirmatii dupa atat timp daca nu le poate proba, deputatul Scutaru a replicat: "Scuzati-ma, ce ar fi fost, sa ma duc sa il inregistrez cu telefonul, sa il provoc?". "Eu m-am dus sa discut cu Ponta, nu m-am uitat stanga, dreapta cine este langa mine. Daca aveam ceva in cap, luam si eu doi de la noi martori si ar fi fost cuvantul unui pesedist contra cuvantului unui alt liberal. Mai era Miron Mitrea care a iesit impreuna cu premierul si deputatul Tudose. Eu am fost inconjurat numai de pesedisti", a sustinut Scutaru.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a spus miercuri seara ca premierul Victor Ponta l-a amenintat cu puscaria pe liderul grupului PNL din Camera Deputatilor, George Scutaru. Antonescu a sustinut ca nu este pentru prima data cand Ponta ameninta cu puscaria, acest lucru avand loc si in timpul guvernarii USL. "Cand o faci de trei ori, patru ori in prezenta mea, prima data mi-a produs un soc si i-am spus stai sa facem o pauza. Sunt lucruri extrem de triste", a spus Antonescu la B1 TV. Premierul Victor Ponta a evitat joi sa spuna ce s-a intamplat in Parlament si daca l-a amenintat cu duba pe liderul PNL din Camera Deputatilor, George Scutaru, limitandu-se sa spuna ca pozitiile lui Crin Antonescu sunt o surpriza pentru el.

"Un singur comentariu o sa fac. Nu ma pot inca obisnui cu faptul ca domnul Antonescu merge la domnul Turcescu, eu sunt unul din cei 7,4 milioane de romani care am votat in 2012 ca domnul Basescu sa fie demis si atunci domnul Turcescu spunea ca trebuie sa fim in inchisoare toti cei 7,4 milioane. Nu ma pot obisnui cu domnul Antonescu schimband locurile cu domnul Basescu la Turcescu la emisiune si folosind acelasi limbaj", a fost replica lui Ponta la acuzele aduse de Crin Antonescu si George Scutaru.
Victor Ponta a adaugat ca nu doreste sa raspunda "la absolut nimic din asa ceva:, adaugand ca regreta aceast schimbare "cu totul neasteptata" a liderului PNL. "Pentru mine este o uriasa surpriza", a afirmat premierul Ponta.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri