Doi inspectori din Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) au fost retinuti dupa ce au fost prinsi in flagrant in timp ce primeau 1.000 de euro pentru a nu aplica o amenda administratorului unei firme, au declarat surse din Politia Capitalei, scrie Mediafax.

Potrivit surselor citate, in 11 martie, cei doi inspectori au facut un control la o firma din Sectorul 3. In urma constatarii mai multor nereguli, inspectorii ar fi trebuit sa aplice o amenda cuprinsa intre 50.000 si 100.000 de lei. Cei doi i-au cerut administratorului firmei 1.000 de euro, pentru a trece cu vederea neregulile constatate.

Administratorul firmei a anuntat insa oamenii legii, iar vineri a fost organizata o actiune flagranta, la care angajatii ANRE au fost prinsi in timp ce primeau mita.

Inspectorii, care au atributii de constatare si sanctionare a contraventiilor, au fost retinuti de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti.

Ei urmeaza sa fie prezentanti instantei, cu propunerea de arestare preventiva.

Actiunea in urma careia au fost prinsi cei doi inspectori a fost realizata cu sprijinul Serviciului Roman de Informatii.

Sursa foto: Mita, Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri