Liderul galeriei FC Steaua, Gheorghe Mustata, a fost arestat preventiv in dosarul in care este acuzat de tentativa de omor, dupa ce politistii Sectiei 16 au sesizat instanta ca acesta nu a respectat programul de supraveghere judiciara, potrivit unor surse din Politie.

Gheorghe Mustata era judecat in libertate, sub control judiciar, pentru o tentativa de omor pe care acesta ar fi comis-o in primavara anului trecut. Pentru ca acesta nu s-ar fi prezentat de mai multe ori la sectia de politie, la data stabilita de magistrati, conducerea Sectiei 16 a sesizat, in 12 iunie, instanta Tribunalului Bucuresti. Instanta a dispus, in 27 iunie, inlocuirea masurii controlului judiciar in cazul lui Gheorghe Mustata cu arestarea preventiva, iar decizia a fost pusa in executare in aceeasi zi, de politistii Serviciului Urmariri, informeaza Mediafax.

"In baza art. 242 al. 3 NCPP raportat la art. 215 al. 7 NCPP inlocuieste masura controlului judiciar dispusa prin incheierea din data de 07.02.2014 a Tribunalului Bucuresti – Sectia I Penala cu masura arestarii preventive a inculpatului Mustata Gheorghe, pe o durata de 30 zile, incepand cu data punerii in executare a mandatului de arestare preventiva. Dispune emiterea de indata a mandatului de arestare preventiva privind pe inculpatul Mustata Gheorghe", se arata in decizia instantei.

Confruntarea galeriilor

Gheorghe Mustata poate contesta decizia la Curtea de Apel Bucuresti. In 22 octombrie 2013, liderul galeriei echipei FC Steaua Bucuresti, Gheorghe Mustata, si alte cinci persoane, intre care si doi nepoti ai acestuia, au fost trimisi in judecata pentru tentativa de omor, fiind acuzati ca au injunghiat un barbat, membru al unei grupari rivale.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, in noaptea de 29 spre 30 mai 2013, Gheorghe Mustata, Doru Gabriel Mustata, Stefan Cristian Mustata, Marian Florin Buboia, zis "Calu", Andrei Tiberius Dumitru, zis "Toncila", si Marian Daniel Covaci, zis "Ospataru", au intrat intr-un imobil din Sectorul 4 al Capitalei, unde, folosind obiecte contondente si arme albe, au agresat locatarii.

"In aceasta imprejurare, inculpatii Mustata Gheorghe si Mustata Doru Gabriel, cu sprijinul inculpatului Mustata Stefan Cristian, au injunghiat-o pe partea vatamata M.G., in varsta de 30 de ani, provocandu-i multiple leziuni in zona toracica", au scris procurorii in actul de sesizare a instantei. Conform anchetatorilor, Sectia 16 Politie a fost sesizata de Aurel Mecic, in noaptea de 29 spre 30 mai 2013, cu privire la faptul ca pe Soseaua Giurgiului, la intersectia cu strada Bacovia, s-au strans mai multe persoane care l-au amenintat ca o sa vina la el impreuna cu membrii clanului Sportivilor.

Avertizare pentru incheierea "starii conflictuale"

Politistii au gasit atunci in zona indicata de Mecic patru persoane, care au fost legitimate. In timp ce agentii notau datele celor patru, "la fata locului s-au prezentat Gheorghe Mustata, Doru Gabriel Mustata si Stefan Cristian Mustata cu autoturismul marca Ford cu numarul (...). Acesta (Gheorghe Mustata - n.r.) s-a adresat grupului de persoane, sfatuindu-le sa mearga acasa si sa puna capat starii conflictale", aratau procurorii in referatul in care au propus arestarea preventiva a lui Gheorghe Mustata si a celor doi nepoti ai acestuia.

Ulterior, Mustata si nepotii sai s-au dus direct la adresa lui Mecic, unde, in acelasi timp, "si-au facut aparitia aproximativ 20 de persoane", care au patruns in curtea imobilului inarmati cu bate, cutite si bastoane telescopice.
In timpul conflictului, seful galeriei steliste si nepotul sau Doru Gabriel Mustata au injunghiat un barbat care, grav ranit, a fost transportat de urgenta la spital.

Procurorii au mai aratat in referat ca incidentul s-a produs dupa ce Aurel Mecic, barbatul care a chemat Politia, l-a agresat in mod repetat pe fiul unui apropiat al lui Gheorghe Mustata. In 12 iulie 2013, Gheorghe Mustata a fost condamnat la sapte ani si sase luni de inchisoare, intr-un alt dosar, in care este acuzat, alaturi de 41 de persoane, pentru initiere sau constituire a unui grup infractional, violenta si santaj.

Gheorghe Mustata este acuzat in acest dosar pentru complicitate la tentativa de omor din 6 ianuarie 2004, asupra lui Zamfir Giuseppe Stelian, nerespectarea regimului armelor si munitiilor, complicitate la santaj si constituirea unui grup infractional organizat.

Acuzatii din acest dosar au fost trimisi in judecata in septembrie 2006. Ancheta in acest caz a fost declansata ca urmare a unor informatii potrivit careia pe raza municipiului Bucuresti a fost initiata o grupare infractionala care actiona in mod coordonat in scopul comiterii de infractiuni grave specifice criminalitatii organizate - santaj sub forma taxelor de protectie, tentativa de omor, talharii, vatamari corporale "la comanda", recuperarea de datorii reale sau pretinse, ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii publice, violare de domiciliu -, obtinand astfel beneficii materiale si financiare.

Potrivit anchetatorilor, gruparea a fost initiata de persoane care s-ar fi aflat in anturajul retelei infractionale conduse de fratii Ion si Vasile Balint, asa numitul clan al Camatarilor, si a actionat in perioada 2003 - 2006.
Procurorii au stabilit ca membrii gruparii au fost implicati in mai multe incidente violente, facand uz si de armament, victime fiind fie rivali ai acestora - membri ai lumii interlope bucurestene care nu au acceptat intelegerile cu privire la impartirea zonelor de influenta, fie alte persoane care desfasurau activitati ce se intersectau, sub o forma sau alta, cu sfera lor de interese.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri