Inalta Curte de Casatie si Justitie a dispus marti achitarea lui Horia Ciorcila, presedintele consiliului de administratie al Bancii Transilvania, in dosarul in care era suspectat de actiuni legate de manipularea pietei de capital. Decizia este definitiva.

Horia Ciorcila este unul dintre fondatorii Bancii Transilvania si ocupa de 12 ani functia de presedinte al consiliului de administratie. In cadrul adunarii generale a actionarilor 2014, Horia Ciorcila a primit al patrulea mandat pentru functia de Presedinte al Consiliului de Administratie, pentru perioada 2014 - 2018. Banca Transilvania este a treia banca din sistemul bancar romanesc, dupa active, cu o cota de piata de aproape 9% si o retea nationala de 1,78 milioane de clienti si peste 6.000 de angajati.

"Am primit astazi, cu bucurie, vestea ca atat eu, cat si celelalte persoane din acest dosar au fost achitate definitiv, de toate acuzatiile formulate. A fost nevoie de peste 4 ani ca sa demonstram ca toate acuzatiile au fost nefondate si aberante. Acuzatiile au fost total false si, in ceea ce ma priveste, am demonstrat in trei instante, pe baza de documente oficiale si indubitabile, ca nu am fost proprietarul firmei implicate in acele tranzactii, ca nu am dispus efectuarea lor si ca nu am incasat niciodata nimic din contravaloarea lor. In concluzie, a fost o enorma eroare de fapt din partea acuzatorilor", a declarat Horia Ciorcila dupa aflarea deciziei. Horia Ciorcila a fost reprezentat de avocatii Florin Plopeanu si Diana Ionescu, de la casa de avocatura Plopeanu & Ionescu din Cluj-Napoca.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri