Inspectorii de munca au aplicat amenzi in valoare totala de peste doua milioane de lei pentru incalcarea legislatiei muncii. Aproape jumatate din suma a fost stransa din amenzile date pentru sanctionarea muncii la negru, informeaza, marti, Inspectia Muncii (IM).

IM a desfasurat, in perioada 21 - 25 iulie, actiuni de control in urma carora au fost aplicate amenzi in valoare totala de 2.046.900 de lei. Au fost depistate 165 de persoane care lucrau fara forme legale, noteaza Mediafax.

"In domeniul relatiilor de munca au fost efectuate 1.884 de controale, din care 1.793 au fost pentru munca fara forme legale. S-au aplicat amenzi in domeniu de 1.495.900 lei din care 923.000 de lei pentru munca la negru. Au fost sanctionati 400 de angajatori. 20 persoane fizice au fost sanctionate contraventional deoarece au acceptat sa munceasca fara forme legale de angajare. Pentru primirea la munca a mai mult de cinci persoane fara contracte individuale au fost inaintate sase propuneri de cercetare penala", se arata in comunicat.

In aceeasi perioada, in domeniul securitatii si sanatatii in munca au fost efectuate 1.377 de controale si 868 de angajatori au fost sanctionati. Inspectorii de munca au aplicat amenzi in valoare de 551.000 de lei, iar pentru patru angajatori s-a dispus oprirea echipamentelor de lucru pentru ca exista pericol de accidentare.

De asemenea, la trei angajatori s-a dispus sistarea activitatii pana la remedierea deficientelor. Angajatorii au comunicat catre inspectoratele teritoriale de munca 39 de evenimente care, in urma cercetarilor efectuate de inspectorii de munca, vor fi incadrate sau nu ca fiind accidente de munca.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri