Societatea de avocatura RTPR Allen & Overy a asistat Banco Comercial Portugues in exit-ul din Banca Millennium, in timp ce consultantul juridic al OTP Bank a fost CMS Cameron McKenna.

In cadrul tranzactiei au lucrat, de asemenea, PwC (in calitate de consultant financiar al vanzatorului), KPMG (care a lucrat pe partea de audit alaturi de Millennium), in timp ce OTP Bank nu a avut un consultant financiar strategic, ci a apelat la serviciile Deloitte, care auditeaza banca.

Procesul de due-dilligence in tranzactia prin care OTP Bank a cumparat 100% din actiunile Millennium Bank Romania a inceput in luna octrombrie a anului trecut si, potrivit informatiilor din piata, mai mult de zece investitori (banci si fonduri de investitii) au fost interesati de preluarea bancii portugheze.

OTP Bank Romania, membra a grupului maghiar OTP, a preluat subsidiara din Romania a bancii portugheze Millennium bcp, valoarea tranzactiei ridicandu-se la 39 milioane de euro, care include cumpararea actiunilor si costurile de integrare.

Contractul prevede achizitia a 100% din actiunile Millennium Bank Romania, banca urmand sa fie integrata in structura OTP Bank Romania, dupa finalizarea formalitatilor legale si obtinerea aprobarilor necesare, au anuntat reprezentantii celor doua institutii de credit intr-o conferinta de presa.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri