Creatoarea de moda Adina Buzatu este urmarita penal pentru sprijinirea unui grup infractional, evaziune, fals in inscrisuri si spalare de bani, cu un prejudiciu de aproape 1,6 milioane de lei adus bugetului de stat de firma sa.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) - Structura Centrala i-au adus la cunostinta, marti, suspectei Adina Buzatu punerea in miscare a actiunii penale impotriva sa. Acesata este acuzata de comiterea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, evaziune fiscala, folosirea cu rea-credinta a bunurilor societatii, fals in inscrisuri sub semnatura privata si spalare de bani, savarsite in concurs de infractiuni, potrivit Mediafax.

Din probatoriul administrat in cauza exista suspiciunea rezonabila ca, in perioada 20.02.2012- prezent, Buzatu a sprijinit moral si material un grup infractional organizat specializat in savarsirea infractiunii de spalare a banilor proveniti din infractiuni, format din initiat si constituit din mai multi inculpati. In calitate de asociat unic si administrator al societatii T.A.B. Men Style, inculpata a sprijinit moral grupul infractional organizat, acceptand ca membrii acestuia sa emita pentru firma respectiva facturi in numele a patru societati de tip fantoma. Sprijinul material acordat gruparii a constat in plata unor comisioane pentru serviciile prestate, sume care au permis grupului sa se finanteze si sa isi continue functionarea, se arata in comunicatul DIICOT.

In aceeasi perioada, inculpata a inregistrat in contabilitatea firmei facturile fictive emise de cele patru firme-fantoma, cu scopul de a deduce in mod nelegal TVA-ul aferent operatiunilor comerciale efectuate si de a se reduce totodata cuantumul impozitului pe profit si dividende datorat bugetului consolidat al statului. Prejudiciul cauzat de catre SC T.A.B. Men Style SRL bugetului de stat este in suma totala de 1.596.954 lei. Totodata, in perioada 2012 - martie 2014, Buzatu a folosit in interes personal, cu rea credinta, intr-un scop contrar intereselor societatii, suma de 3.700.000 de lei, care a fost transferata din conturile societatii administrate, in conturile a patru firme fantoma. Acesti bani au fost retrasi in plus fata de contravaloarea facturilor fictive prin care s-a prejudiciat bugetul de stat.

De asemenea, ea a falsificat, prin atestarea ca reale a raporturilor comerciale, in facturile emise de cele patru societati comerciale de tip fantoma, 101 de documente (facturi fiscale, contracte, procese verbale de predare primire). Inscrisurile justificative au fost inregistrate in contabilitatea firmei sale si in baza lor au fost efectuate transferurile de bani in conturile societatilor de tip fantoma. In perioada 2012 - 10.03.2014, inculpata a dispus transferul din conturile firmei pe care o administra, in conturile celor patru firme-fantoma, a sumei totale de 5.330.814,39 lei, suma care apoi a fost fractionata si transferata, in scopul ascunderii originii infractionale, in conturile altor societati comerciale, de tip fantoma administrate tot de membrii grupului infractional organizat. Suma a fost ulterior retrasa in numerar ajungand in posesia inculpatei, aceasta cunoscand ca banii provin din savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala si folosirea cu rea credinta a creditului societatii.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri