Agentia Nationala pentru Administrare Fiscala incepuse inspectia fiscala la Dinu Patriciu, in cadrul verificarilor marilor averi, dar va renunta imediat la verificari, in urma decesului omului de afaceri.

"S-au demarat inspectiile fiscale intrand pe procedura propriu-zisa a verificarii pentru un numar de 11 cazuri, din care unul va fi inchis in viitorul imediat, ca urmare a decesului persoanei verificate. Va imaginati cine, nu?", a declarat presedintele ANAF, Gelu Stefan Diaconu, fara sa precizeze numele respectivei persoane, scrie Mediafax.

ANAF nu poate prezenta detalii despre persoanele verificate decat in masura in care in urma verificarilor se constata fapte penale, iar dosarul este instrumentat de procurori si devine public. "Nu stiu daca cunosc doua-trei nume dintre cei supusi verificarii. Intamplarea face ca pe unul il cunosc. E absolut inacceptabil, la o persoana cu un nivel al veniturilor care depaseste sau averi afisate care depasesc sute de milioane de euro sa constatam ca a platit statului roman, ca pesoana fizica, un impozit de 3.000 de lei. Este absolut socant. Cred ca a avut un impozitul local pe undeva la o garsoniera pe care o are pe numele lui", a mai spus Diaconu, referindu-se la o alta persoana, de aceasta data.

Omul de afaceri Dinu Patriciu a murit in 19 august, la varsta de 64 de ani, intr-o clinica londoneza. El suferea de mai multi ani de cancer. In decembrie 2012, el a fost supus unui transplant de ficat. Fondator al PNL si cel care a infiintat Rompetrol, cea mai mare afacere privata construita si vanduta vreodata de un antreprenor roman, Patriciu a fost prezent patru ani consecutiv in topul Forbes al celor mai bogati oameni din lume.

El a avut afaceri in domeniile petrolier, bancar, imobiliar si media. Omul de afaceri detinea active imobiliare in Germania, Suedia si Polonia, evaluate la circa 1,1 miliarde de euro in mijlocul crizei. Pe de alta parte, pe rolul instantelor se afla procesul de divort intentat de Dinu Patriciu pentru separarea de Dana Patriciu si doua procese de partaj.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri