Penny Pritzker, secretarul american, a declarat ca guvernul Ponta are un plan de actiune bine implementat. Acesta prevede reducerea OUG, iar succesul consta in implementarea lui.

Secretarul american pentru Comert, Penny Pritzker, a declarat, intr-un mesaj video, ca in planul de actiune al Guvernului Ponta privind imbunatatirea mediului de afaceri identifica nevoia reducerii ordonantelor de urgenta, subliniind ca succesul consta in implementarea acestui plan, potrivit Mediafax.

"Acum aproape un an primul ministru Ponta si cu mine ne-am intalnit la Washington pentru a discuta pasii concreti pe care Romania ii poate lua si trebuie sa ii ia pentru a-si imbunatati mediul de afaceri. Ceea ce a reiesit din intalnirea noastra a fost nevoia urgenta pentru o strategie clara, o serie de pasi in directia provocarilor, a transparentei, consultarii si reglementarilor. Lucrand cu lideri din interiorul si din afara Guvernului, primul ministru si Cabinetul sau au elaborat un plan de actiune", se arata in mesajul lui Penny Pritzker, secretarul american pentru Comert, transmis participantilor la seminarul pentru evaluarea impactului modificarilor legislative cu tema "Promovarea Parteneriatului Strategic Economic si Comercial”, organizat de Ambasada Statelor Unite, AMCHAM, AMRO si Guvernul Romaniei.

Victor Ponta si Penny Priztker au avut o intrevedere, pe 23 octombrie anul trecut, in cursul unei vizite in SUA facute de premierul roman.
Penny Priztker a precizat ca acest plan recomanda masuri concrete pentru deschiderea economiei romanesti si incurajeaza investitiile. "Planul dumneavoastra identifica nevoia de a reduce ordonantele de urgenta si consultari cu sectorul public si privat pentru o mai mare predictibilitate si stabilitate pe piata romaneasca. Planul dumneavoastra e un semn de progres semnificativ, dar, dupa cum bine stiti, adevarata masura a succesului dumneavoastra va fi implementarea sa", a subliniat secretarul american al Comertului.

Pritzker a mai precizat ca "implementarea efectiva a acestui plan va deschide usa pentru noi afaceri si va creste activitatea noastra comerciala bilaterala, va intari economiile noastre si va aduce prosperitate reciproca". "Este imperativ ca liderii romani sa studieze impactul unor potentiale reglementari in zona economica si de afaceri inainte de a realiza aceste reglementari. Actionand astfel, vor face guvernarea mai eficienta. Le va fi mai usor companiilor sa intre pe piata romaneasca si sa faca afaceri cu succes", se mai arata in mesajul video transmis de oficialul american.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri