Radu Mazare a fost denuntat de procurorii anticoruptie la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, sub acuzatia de presiune asupra justitiei.

Primarul Constantei, Radu Mazare, a fost denuntat, luni, de procurorii anticoruptie, la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, pentru savarsirea infractiunii de presiuni asupra justitiei, pentru afirmatiile pe care le-a facut, vineri, in cadrul conferintei extraordinare a PSD, potrivit Mediafax.

"Mazare Radu Stefan are calitatea de inculpat in dosarul nr. 2/P/2014 aflat in faza de urmarire penala la Directia Nationala Anticoruptie. La data de 12 septembrie, potrivit relatarilor aparute in mass media, la o reuniune publica a organizatiei de partid din care face parte, Mazare Radu Stefan a facut urmatoarele afirmatii: «Poate sa te ia cu mascatii de la masa, cum m-a luat pe mine acum cinci luni de zile pe motiv de urgenta si timp de cinci luni de zile in dosarul meu sa nu faca niciun act procurorii. Pai (limbaj trivial la adresa procurorului de caz n.n ), cand m-ai luat cu mascati si ai zis ca e urgenta, ca de-aia m-ai adus la DNA, ca era stare de urgenta, dupa aia trec cinci luni de zile fara ca tu sa faci o hartie!? De asta trebuie sa-l votam pe Ponta, ca noi care mai stam pe aici liberi, neliberi, sa traim intr-o tara normal»", se arata intr-un comunicat de presa al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

Potrivit articolului 276 Cod penal, este incriminata fapta persoanei care, pe durata unei proceduri judiciare in curs, face declaratii publice nereale referitoare la savarsirea de catre organul de urmarire penala a unei abateri disciplinare grave legate de instrumentarea respectivei cauze, in scopul de a-l influenta sau intimida. "Caracterul nereal al acestor afirmatii rezulta din analiza activitatilor de urmarire penala efectuate in dosarul nr. 2/P/2014, despre care inculpatul avea cunostinta in urma exercitarii drepturilor procesuale referitoare la accesul la dosar", subliniaza procurorii anticoruptie.

Totodata, mentioneaza DNA, imprejurarea in care Radu Mazare a facut aceste afirmatii, caracterul lor public si limbajul folosit denota scopul urmarit de de primarul Constantei, "respectiv influentarea si intimidarea procurorului care efectueaza urmarirea penala in cauza". De altfel, tot luni, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a remis un comunicat de presa cu privire la afirmatiile lui Mazare la adresa procurorului DNA. "In baza rolului sau constitutional de garant al independentei justitiei, Consiliul Superior al Magistraturii considera ca folosirea, in cadrul unor adunari publice, a unor expresii indecente la adresa procurorilor, cu trimitere la o situatie concreta vizata de un dosar penal, este de natura nu numai a induce un sentiment de nesiguranta raportat la independenta si impartialitatea judecatorilor si procurorilor, ci si de a leza demnitatea acestora", conform CSM. Vineri, la conferinta extraordinara a PSD Constanta, Radu Mazare a afirmat ca nimeni nu stie daca va fi liber maine sau poimaine si ca orice persoana publica poate fi ridicata cu mascatii in orice clipa. In momentul in care l-a injurat pe procurorul DNA care a dispus sa fie adus la audieri, Mazare a fost aplaudat de participanti.

Sursa foto: MEDIAFAX Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri