Camera Deputatilor a adoptat, miercuri, cu 220 de voturi ”pentru”, 6 voturi ”impotriva” si 41 abtineri, propunerea legislativa a unor parlamentari PSD, PC si de la minoritati prin care se permite cumulul pensiei cu salariul si in cazul angajatilor din sistemul public.

Propunerea legislativa initiata, printre altii, de Valeriu Zgonea, Gabriel Vlase, Florin Iordache, Ilie Sarbu, Ana Birchall, Bogdan Ciuca, prevede abrogarea prevederilor din legea 329/2009 potrivit carora se interzice cumulul pensiei cu salariul in cazul angajatilor din sistemul public pentru care nivelul pensiei nete aflata in plata depasesete castigul slarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului. Comisiile de buget si munca au avizat favorabil acest proiect, considerand ca, ”prin stabilirea imperativa a limitei cuantumului pensiei pana la care se poate realiza cumulul cu salariul, se produc discriminari, dar si limitari ale accesului si dreptului la munca in sistemul public, pentru persoane cu pregatire temeinica, experienta si expertiza in anumite domenii, cum ar fi aparare, ordine publica, siguranta nationala, compartimentele de protectie a informatiilor clasificate, departamentele de politie comunitara, oficiile de cadastru si publicitate imobiliara, precum si multe alte autoritati si institutii publice”, noteaza Mediafax.

Deputatul PSD Ana Birchall a spus ca proiectul repara o nedreptate facuta de Guvernul Boc si vor fi beneficiari si persoanele sub varsta standard de pensionare, cum ar fi cadrele militare, dar si alti pensionari, fara discriminare. Liderul deputatilor PNL, George Scutaru, a spus ca acest proiect copiaza un proiect al PNL si ca Guvernul trebuie sa dea un raspuns si pentru pensiile militarilor.

Liderul deputatilor PDL, Gheorghe Tinel, a aratat ca PSD trebuie sa vina cu solutii pentru tinerii care nu au loc de munca. Camera Deputatilor este for decizional pentru acest proiect pe care Senatul l-a respins anterior.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri