Gigi Becali, incarcerat la Penitenciarul Poarta Alba, va putea sa aiba telefon mobil cand se afla la munca, dar va continua sa mearga la biserica din unitatea de detentie si sa fie insotit de un supraveghetor la munca.

Magistratii Judecatoriei Medgidia au admis, luni, in parte, solicitarea lui Gigi Becali de a putea merge fara insotitor la munca, la Academia "Gheorghe Hagi", si la slujbe la o biserica din afara penitenciarului, precum si sa poata avea telefon mobil. Astfel, Becali poate avea telefon mobil in timpul cat se afla la munca, potrivit Mediafax.

"Admite contestatia formulata de persoana privata de libertate George Becali, detinut in Penitenciarul Poarta Alba, judetul Constanta - impotriva Incheierii nr.494 din 17.07.2014 data de judecatorul de supraveghere a privarii de libertate pentru Penitenciarul Poarta Alba in Dosarul nr.787/2014, pe care o desfiinteaza numai cat priveste capatul de cerere referitor la detinerea si utilizarea telefonului mobil personal pe timpul cat se afla in afara locului de detinere. Rejudecand, admite aceasta cerere si acorda persoanei private de libertate George Becali dreptul la detinerea si utilizarea telefonului mobil personal pe timpul cat se afla in afara locului de detinere", se arata in solutia data de judecatori. Decizia instantei este definitiva. Avocatul omului de afaceri, Bogdan Vlad, a declarat ca este surprins de decizia intantei, pentru ca legea i-ar fi dat dreptate lui Gigi Becali in legatura cu toate cele trei solicitari.

"Ma surprinde solutia de admitere doar in parte a contestatiei. Asa cum i s-a recunoscut dreptul de a detine telefon mobil, asa legea ii dadea dreptate si in celelalte doua privinte. Nu inteleg cum s-a facut diferenta. O sa vedem ce se spune in motivarea instantei", a spus avocatul. Purtatorul de cuvant al Penitenciarului Poarta Alba, Gabi Botezan, a afirmat ca in aceasta situatie Gigi Becali va putea avea telefon mobil cand se afla la locul de munca, dar va trebui sa-l predea la intoarcere. "Persoana privata de libertate care primeste acest drept va putea lua telefonul mobil cand se deplaseaza la locul de munca indicat, dar va trebui sa predea aparatul imediat ce revine in penitenciar. Sub nicio forma telefonul mobil nu poate fi pastrat in incinta penitenciarului", a precizat Gabi Botezan. Gigi Becali a facut initial o solicitare privind cele trei aspecte catre conducerea unitatii de detentie, care i-a fost insa respinsa, apoi a depus o plangere la judecatorul delegat din penitenciar, care a fost de asemenea respinsa, iar ulterior a inaintat o plangere in instanta.

In 11 septembrie, Becali a fost dus la Judecatoria Medgidia, care a luat in discutie solicitarea depusa de omul de afaceri, instanta ramanand atunci in pronuntare. Saptamana trecuta, Becali a primit o permisie de cinci zile, el plecand marti din Penitenciarul Poarta Alba si mergand la locuinta sa din Pipera, judetul Ilfov. Gigi Becali a mai primit o permisie de 24 de ore si in luna mai, in urma unei decizii luate in luna aprilie de comisia de specialitate a Penitenciarului Poarta Alba, el fiind recompensat pentru buna purtare, dupa ce a participat la activitati si a respectat regulamentul. El a mers atunci la locuinta sa din Pipera si la cimitir, la mormantul matusii sale, unde a aprins lumanari. De asemenea, Becali a dat mai multe declaratii si interviuri presei. Ulterior, conducerea Penitenciarului Poarta Alba s-a autosesizat cu privire la comportamentul pe care Gigi Becali l-a avut in ziua in care a obtinut permisia si pentru o interventie telefonica in cadrul unei emisiuni televizate, declansand procedura disciplinara in cazul acestuia. Astfel, el a fost sanctionat cu suspendarea dreptului la vizita si cu suspendarea dreptului de a primi pachete, timp de o luna. Gigi Becali a contestat sanctiunea la Judecatoria Medgidia. Instanta a admis contestatia lui Becali si a decis ca acesta are din nou dreptul de a primi vizite si pachete in penitenciar. Gigi Becali are de executat o pedeapsa de trei ani si jumatate de inchisoare, dupa ce a fost condamnat, in 20 mai 2013, la trei ani de inchisoare in dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apararii si a primit ulterior un spor de sase luni, dupa alte doua condamnari, in dosarul "Valiza" si in cel al sechestrarii celor care i-au furat masina.

Becali a fost incarcerat la Penitenciarul Jilava pana in 29 octombrie 2013, cand a fost transferat la Penitenciarul Poarta Alba, dupa ce Administratia Penitenciarelor a aprobat cererea acestuia. Finantatorul FC Steaua executa pedeapsa in regim deschis. El a depus, in timpul detentiei, cereri de permisie sau de invoire pentru a participa la unele evenimente in familie, precum si o solicitare de intrerupere a executarii pedepsei pentru trei luni, toate fiindu-i insa respinse. Instanta a respins si cererea de intrerupere a pedepsei lui Becali pe motiv ca acesta ar avea nevoie de o interventie chirurgicala la coloana.

Sursa foto: MEDIAFAX Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri