Creatoarea de moda Irina Schrotter si sotul acesteia au fost citati sa mearga la DIICOT pentru a fi audiati intr-un dosar in care se fac cercetari pentru fapte de spalare de bani si evaziune fiscala, prejudiciul fiind estimat la aproximativ un milion de euro, scrie Mediafax.

[UPDATE] Creatoarea de moda Irina Schrotter a declarat ca nu cunoaste foarte multe detalii despre dosarul in care este implicata, spunand ca procurorul care se ocupa de caz l-a sunat pe sotul sau in urma cu mai multe zile si l-a informat ca exista o reclamatie "facuta de o doamna Dumitrescu", cu cele doua invinuiri, de spalare de bani si evaziune fiscala, si ca face "niste investigatii". "Urmeaza sa vedem ce date mai dau procurorii astazi in urma discutiilor cu sotul meu", a declarat creatoarea de moda.
De asemenea, Irina Schrotter a spus ca, in momentul de fata, nu este in tara, insa saptamana viitoare, cand se va intoarce, va merge la DIICOT. "Raspundem ca orice cetatean corect, care respecta legile statului in care traieste, raspundem solicitarilor autoritatilor, nici nu se discuta lucrul acesta", a declarat Irina Schrotter, intrebata daca se va prezenta la DIICOT la intoarcerea in tara.

"Mie mi se pare pur si simplu iesit din context (aceasta invinuire, n.r.). Stiu ca suntem cu toate taxele la zi, am platit intotdeauna impozite, toti banii nostri sunt cu taxe platite. Mi se pare interesant de vazut faptul ca incep aceste cercetari in Romania cu oamenii care, de 25 de ani, sunt corecti si isi platesc taxele si impozitele si justifica fiecare leu pe care il au, in timp ce altii, care au foarte multe averi pe care nu le pot justifica, sunt linistiti si rad de noi, cei care platim taxe. Pentru mine, e o surpriza neplacuta, nu ma asteptam, sincer vorbind, ca aceasta campanie electorala sa aduca asemenea atitutini ale unor persoane care fac reclamatii, pe care nu le cunoastem, apar de nicaieri si pun oamenii pe zdruncin. In loc sa ne vedem de treburile noastre, mergem sa dam explicatii pentru reclamatiile facute de cine stie cine. Dar e corect asa (sa mearga sa dea explicatii, n.r.)", a declarat Irina Schrotter.

Intrebata la ce se refera cand aminteste de atitudinile din campania electorala, Irina Schrotter a spus: "Eu sunt o persoana care am trecut prin destul de multe in viata mea. Vreau sa va amintesc ca la suspendarea presedintelui Basescu eu am aparut la emisiunea lui Turcescu (Robert Turcescu, n.r.), ultima emisiune dinainte de inchiderea campaniei electorale, si, a doua zi, a fost politia la mine la fabrica, la Iasi, pentru ca mi se deschisese un dosar referitor la campania electorala, la faptul ca as fi incercat sa influentez sutele de angajati pe care le am sa nu voteze, in conditiile in care eu eram in Bucuresti in acel moment. Deci, nu e prima oara cand se intampla aceste lucruri".

De asemenea, Irina Schrotter a mentionat ca atat ea, cat si sotul ei sunt "cetateni corecti care respecta legea". "Suntem cetateni corecti care respectam legea, am fost chemati de un procuror care se ocupa de un caz, raspundem la intrebari si vom vedea despre ce este vorba. Mai departe las la latitudinea celor care citesc aceste stiri sa interpreteze daca este ceva suspect sau nu", a mai spus Irina Schrotter.

Totodata, creatoarea de moda a precizat ca aceasta nu este Romania in care sa-si doreasca sa traiasca. "Asta nu e Romania in care eu imi doresc sa traiesc, in care oamenii corecti, cinstiti, care isi platesc taxele si care au curajul sa spuna lucrurilor pe nume sunt tracasati si sunt haituiti pentru a li se pune un pumn in gura. Eu altceva nu vad", a spus Irina Schrotter.

Creatoarea de moda a precizat ca in prezent nu se fac perchezitii la nicio fabrica de-a sa, "din Iasi sau din alta parte".

Zaharia Schrotter a ajuns la sediul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) in jurul orei 10.00, iar creatoarea de moda a fost citata sa vina tot miercuri pentru a da declaratii. Surse judiciare au declarat ca in acest dosar, pana in prezent nu a fost pusa sub invinuire nicio persoana, fiind inceputa urmarirea penala doar in rem, pentru fapte de intiere si constituire de grup infractional organizat, spalare de bani si evaziune fiscala.

Alaturi de sotii Schrotter, in atentia anchetatorilor in aceasta cauza sunt si alti oameni de afaceri din Iasi, fiind vizate tranzactii in principal cu produse si materiale de constructii, care ar fi fost vandute la pret supraevaluat, iar banii obtinuti ar fi ajuns la societati din strainatate, intre care si firme din Olanda, pentru a li se ascunde provenienta, au precizat sursele citate. Procurorii DIICOT i-au citat pentru a da declaratii atat pe sotii Schrotter, cat si alte persoane suspectate in acest caz.

Prejudiciul produs in aceasta cauza, prin evaziune fiscala si spalare de bani, a fost estimat de anchetatori la un milion de euro.

Sursa foto: MediafaxFoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri