Procurorii DIICOT au descoperit o fabrica de bani falsi la Oradea, judetul Bihor, si au ridicat mai multe persoane care ar face parte dintr-un clan mafiot din Napoli, fiind confiscati 13 milioane de euro in urma perchezitiilor.

Surse judiciare au declarat vineri ca in urma cu doua zile, Directia Nationala Antimafia din Italia a ridicat trei persoane din aceeasi grupare si a confiscat 19 milioane de euro, potrivit Mediafax.

Potrivit acelorasi surse, Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) a lucrat in colaborare cu directia din Italia, dar a avut exclusivitate de coordonare a anchetei din Romania. Procurorii DIICOT au facut perchezitii la Oradea, in noaptea de joi spre vineri, avand informatii ca membrii gruparii ar fabrica acolo bani falsi, fiind ridicate trei persoane, care ar face parte din gruparea de crima organizata Napoli.

La perchezitii au fost gasiti aproximativ 13 milioane de euro, in bancnote de 50 si 100 de euro, precum si doua tiparnite, cerneala si matricile aferente fabricarii banilor falsi, au precizat sursele citate. Cei trei suspecti sunt audiati la DIICOT Oradea, iar in cursul zilei de vineri, acestia vor fi adusi in Capitala, la structura centrala a Directiei.

Sursa foto: Flickr/Dustin Moore

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri