Fostul jucator de tenis Dinu Pescariu ar fi asigurat deschiderea de conturi in strainatate din care sa fie efectuate plati catre ministrii sau functionarii implicati in dosarul Microsoft. El ar fi impartit cu Dorin Cocos suma de 9 milioane de dolari, potrivit gsp.ro. Catalin Tolontan si Mirela Neag au semnat un articol pe tolo.ro prin care subliniaza ca cele 4 nume implicate in cedarea bazei Cutezatorii, actualul Pescariu Sports&Spa , apar si in dosarul Microsoft.

Dinu Pescariu, 40 de ani, a aparut in lista din ce in ce mai extinsa a persoanelor implicate in scandalul de mita si trafic de influenta la nivel inalt. Informatia a fost furnizata de un martor audiat de DNA in dosarul Microsoft, care a descris intregul lant de persoane si companii prin care statul roman a favorizat cumpararea unor produse software si IT fie fictive, fie la preturi exagerate. "Dorin Cocos a facut repartizarea sumelor, ca 2.300.000 dolari sa ajunga la Gabriel Sandu prin intermediul ESSIM Partners din Cipru, controlata de prietenul acestuia, 4.000.000 la Gheorghe Stefan, prin intermediul societatii DD Land Oil din Cipru, iar diferenta de circa 9.000.000 dolari sa fie transferata catre Dinu Pescariu. Din aceasta suma, Dinu Pescariu urma sa-i dea lui Dorin Cocos suma convenita intre ei" este declaratia data de catre martor la DNA. Fostul jucator de tenis ar fi ramas cu 3,2 milioane, potrivit gsp.ro.

Mirela Neag si Catalin Tolontan au semnat si un articol pe blogul celui din urma, tolo.ro, legat de faptul ca personaje din dosarul Microsoft se regasesc si in cedarea bazei Cutezatorii.

"Nu mai putin de patru nume se gasesc in punga de pamint si de bani de pe malul lacului Tei si numita baza sportiva Cutezatorii. Ca in intersectiile dintre multimile matematice, cele patru nume sint si pe lista procurorilor din cazul Microsoft. Intii e vorba de Dinu Pescariu, cel care a primit baza spre gestiune in 2004 si care, in cazul Microsoft, actiona ca scutier si om de repartizat milioanele de euro pentru “Eternii” Dorin Cocos si Niro", scriu cei doi autori.

Sursa foto: pescariusports&spa.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri