Fostul general Victor Atanasie Stanculescu a fost prezent luni, in Aula Academiei, alaturi de invitati ca premierul Victor Ponta sau Alteta Sa Regala Principele Radu, la un simpozion dedicat Regelui Carol I.

Tribunalul Ilfov a admis, la 21 mai, cererea de liberare conditionata a lui Victor Atanasie Stanculescu, in varsta de 86 de ani, dupa ce acesta a executat cinci ani din pedeapsa de 15 ani de inchisoare primita in dosarul Revolutiei de la Timisoara. La 10 zile dupa eliberarea din inchisoare, el a fost operat la Spitalul Floreasca din Bucuresti pentru o fractura la antebrat, precizeaza Mediafax.

Fostul general fost prezent, luni, la sesiunea stiintifica dedicata Regelui Carol I, organizata de Academia Romana, el ascultand prezentarile stiintifice in aceeasi sala cu premierul Victor Ponta, Alteta Sa Regala Principele Radu, Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, sau ministrii Educatiei si Cercetarii, Remus Pricopie si Mihnea Costoiu.

Imbracat intr-un costum cu irizari metalice, mergand incet, usor incovoiat, dar fumand de oricate ori a avut ocazia, Stanculescu a stat de vorba si cu ziaristii aflati la eveniment, el precizand ca este abonat la o revista editata de Academie si din acest motiv a fost prezent la sesiunea stiintifica dedicata Regelui Carol I.

Ma deconectez de viata si de televiziunile care te sufoca cateodata.

Cu acest prilej, Stanculescu nu s-a ferit sa raspunda, degajat, curiozitatii ziaristilor. Intrebat daca merge la cazinouri, asa cum a aparut fotografiat la un moment dat in presa, fostul general a marturisit ca a fost la un cazinou chiar cu o seara inainte. "De ce sa nu merg in cazinou? Am fost si la Monte Carlo la cazinou, am fost si la Londra. Ultima data am fost ieri dupa amiaza. Ma deconectez de viata si de televiziunile care te sufoca cateodata", a spus Stanculescu, adaugand ca nu joaca sume mari, dar nici nu a castigat mai mult de "300 de lei".

El si-a dezvaluit, totodata, din planurile de viitor, precizand ca la iarna are de gand sa mearga in croaziera in arhipelagul Caraibe, mai exact in Insulele Virgine. "Mai fac niste calatorii. In Insulele Virgine, in Caraibe, pentru ca acolo e varul meu. Am planificat mai la iarna, cind vin toti bogatasii americani, si eu fiind acolo cu varu-meu, care are o gazda buna... Sper sa fie bine", a aratat Stanculescu.

Ziaristii au vrut sa stie si cu cine va vota la alegerile prezidentiale fostul general, acesta spunand insa ca nu are voie sa voteze. "N-am voie sa votez cinci ani, asa ca sunt salvat", le-a raspuns Stanculescu razand. El a fost intrebat totodata daca i se pare un moment bun pentru ca o femeie sa fie aleasa presedinte. "Daca este un negru in America, de ce n-ar fi si o femeie?", a opinat fostul general, care s-a scuzat apoi si a parasit cu pasi marunti si fumand incinta Academiei.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri