Senatorul PNL Sorin Rosca Stanescu, condamnat marti la doi ani si patru luni de inchisoare cu executare in dosarul Rompetrol, alaturi de Sorin Pantis, s-a predat la Inspectoratul de Politie Judetean (IPJ) Ilfov, urmand sa fie dus la penitenciar.

Rosca Stanescu a venit la IPJ Ilfov in jurul orei 17.30. De la Politie, in baza mandatului de punere in executare a pedepsei, el ar urma sa fie dus, sub escorta, la Penitenciarul Rahova, unde va fi incarcerat.

"Mi-am facut bagajele si ma pregatesc de drum. Inainte insa doresc sa le transmit tuturor celor care ma cunosc, dar si cetatenilor care nu ma cunosc cateva ganduri (…) Astazi am aflat ca sunt condamnat, astfel incat ma pregatesc pentru a ma duce la penitenciar. Incepand de maine, voi fi dincolo. Si voi incerca sa ma adresez de acolo, cand si cum voi putea, opiniei publice", a precizat Sorin Rosca Stanescu intr-un comunicat de presa transmis inainte de a se prezenta la Politie, noteaza Mediafax.

In document, senatorul si-a sustinut in continuare nevinovatia fata de implicarea sa in dosarul Rompetrol. "In urma cu circa trei ani, magistratul care ne-a judecat ne-a comunicat, verbal si in scris, unora dintre noi, cei implicati in achizitionarea actiunilor pe bursa, ca prezumtiva infractiune s-a prescris. Am fost intrebati daca dorim sa uzam de prescriptie. Toti, inclusiv eu, am declarat ca nu si ca dorim sa ne judecam pana la capat", a mai sustinut Rosca Stanescu.

In dosarul Rompetrol, Curtea de Apel Bucuresti a dispus condamnarea lui Sorin Rosca Stanescu la un an de inchisoare pentru utilizare de informatii privilegiate si la doi ani de inchisoare pentru constituire a unui grup infractional organizat. In urma contopirii pedepselor, cea mai grea dintre acestea a fost sporita cu patru luni, urmand ca senatorul PNL sa execute doi ani si patru luni de inchisoare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri