Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Brasov, Aristotel Cancescu, va fi cercetat in libertate, sub control judiciar, in dosarul in care este acuzat de fapte de coruptie privind atribuirea preferentiala decontracte pe bani publici, potrivit unei decizii luate marti seara de instanta suprema. Aceeasi masura preventiva a fost dispusa si in cazul lui Gabriel Bagiu, administrator al SC Ramb Sistem SRL Brasov.

Hotararea luata de Inalta Curte de Casatie si Justitie nu este definitiva si poate fi contestata la aceeasi instanta. Administratorului judetului Brasov, Radu Ispas, retinut si el alaturi de Cancescu si Bagiu, de DNA Brasov, luni seara, nu a mai fost prezentat instantei cu propunere de arestare preventiva, potrivit Mediafax.

Seful CJ Brasov, Aristotel Cancescu (PNL), este cercetat de procurorii anticoruptie pentru luare de mita, trafic deinfluenta, abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (cinci fapte) si instigare la tentativa la abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit. Potrivit anchetatorilor, firmele care ar fi fost favorizate la atribuirea unor contracte de catre CJ Brasov sunt detinute deGabriel Bagiu si de Ion Dinita, deputat PC, cercetat si el, in acest dosar.

Astfel, in urma platilor nelegale facute de CJ Brasov catre firma SC Gotic SA, a lui Dinita, institutia publica a fost prejudiciata cu peste 7,6 milioane de euro. Totodata, firma SC Ramb Sistem a incasat nejustificat peste 660.000 de lei, iar Cancescu a intervenit ca aceasta sa obtina si un al treilea contract, de 20 de milioane de lei, privind renovarea Spitalului Judetean de Urgenta Brasov,desi licitatia fusese castigata de o alta societate. In acest dosar sunt vizati si vicepresedintele CJ Brasov, Mihai Pascu, si alti subordonati ai lui Cancescu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri