Printul Paul si printesa Lia urmeaza sa fie audiati la DNA Brasov, in cazul retrocedarilor ilegale de terenuri in care sunt implicati mai multi magistrati.

Printul Paul si printesa Lia ar urma sa fie audiati si ei, miercuri, la DNA Brasov, in dosarul retrocedarilor ilegale de terenuri in care sunt implicati mai multi magistrati, precum si Ilie Sarbu, Viorel Hrebenciuc si deputatul PSD Ioan Adam, afirma surse judiciare. Surse judiciare au declarat ca vila acestora din Capitala a fost perchezitionata miercuri dimineata, iar Printul Paul si printesa Lia vor fi dusi la DNA Brasov pentru a fi audiati, potrivit Mediafax.

Potrivit surselor citate, Paul Philippe si Lia Georgia, cu sprijinul juristei acestora, Alina Carmen Ciocoiu, si pretinzand ca sunt mostenitorii bunurilor detinute de Casa Regala a Romaniei, "au cumparat influenta de la Iacob Sorin Ion". Iacob le-ar fi promis celor doi ca va interveni, direct sau cu ajutorul altor persoane, la functionari cu atributii in reconstituirea dreptului de proprietate pentru obtinerea mai multor terenuri si cladiri. Acestia ar fi urmarit reconstituirea dreptului de proprietate asupra unui teren forestier de aproximativ 30.000 de hectare din orasul Brosteni, judetul Suceava. In acest sens, ar fi fost facute demersuri si s-ar fi incercat "sa se capaciteze Comisia locala de fond funciar Brosteni sa se pronunte favorabil asupra unei cereri mai vechi formulate de Paul Philippe".

Sursa foto: Printesa Lia, in Aeroportul din Frankfurt/Wall-Street.ro

La ora transmiterii acestei stiri, la DNA Brasov sunt audiati deputatul PSD Viorel Hrebenciuc, judecatorii Ordog Lorand Andras si Gabriel Uta de la Tribunalul Covasna. Cei doi magistrati au fost adusi la DNA Brasov la interval de cateva minute, cu dube ale Jandarmeriei si insotiti de mascati si jandarmi. Hrebenciuc a fost adus tot cu o masina a Jandarmeriei si insotit de jandarmi. El a spus ca nu stie in ce calitate a fost chemat la DNA Brasov, unde au loc audieri in dosarul privind retrocedari ilegale de terenuri. La DNA Brasov a fost audiat, miercuri dimineata, si deputatul PSD de Brasov Ioan Adam, care este si avocat. De asemenea, in jurul orei 10.45 a ajuns la DNA Brasov, insotit de un avocat, si liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu. El a iesit din sediul institutiei dupa mai putin de o ora. Inainte de a se urca in masina, Ilie Sarbu le-a spus jurnalistilor ca nu are de facut nicio declaratie, iar cand a fost intrebat daca a fost audiat, acesta a raspuns negativ, dupa care a inchis usa masinii.

Perchezitiile continua si in sediile altor institutii

In acest dosar, procurorii DNA Brasov fac cercetari pentru infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie care au legatura cu reconstituirea dreptului de proprietate pentru aproximativ 90.000 de hectare de teren forestier si 100 de hectare de teren agricol, arata DNA, intr-un comunicat de presa. Astfel, miercuri dimineata procurorii au facut 25 de perchezitii in judetele Brasov, Bacau, Covasna, precum si in Bucuresti, dintre care cinci la institutii publice de interes local, una la un birou de avocatura si restul la sediile unor firme si la domiciliile unor persoane, preciza DNA. Intre cele cinci institutii publice la care au avut loc loc perchezitii sunt si tribunalele Brasov si Covasna. De asemenea, au fost facute perchezitii la sediile a trei primarii, una dintre acestea fiind cea din localitatea Caiuti din judetul Bacau. Anchetatorii au perchezitionat si biroul de avocatura din Brasov al deputatului PSD Ioan Adam.

In acest dosar sunt vizati judecatorii Roxana Adam, de la Tribunalul Brasov, Ordog Lorand Andras si Gabriel Uta, de la Tribunalul Covasna, CSM anuntand ca a incuviintat arestarea preventiva si arestarea la domiciliu a magistratilor. In acelasi dosar sunt implicati si deputatul PSD Ioan Adam, care este avocat si este sotul judecatoarei Roxana Adam, si un avocat din Baroul Covasna. Printre localitatile in care s-ar fi facut retocedarile ilegale de terenuri sunt Comanesti, Palanca, Bratulesti si Doftana, au precizat sursele judiciare. Conform acelorasi surse, doar 30.000 din cele 90.000 de hectare de terenuri forestiere ar fi fost retrocedate pana in prezent, pentru celelalte 60.000 de hectare dosarele fiind pe rolul instantelor.

Sursa foto: Shutterstock.com/Justitie

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri