Deputatul PSD Viorel Hrebenciuc, urmarit penal intr-un nou dosar, a aflat ca este interceptat chiar de la un angajat al DNA si, pe de alta parte, i-a promis unui coleg din PSD ca il va sprijini sa ajunga presedinte al partidului, daca initiaza o lege privind amnistierea si gratierea unor pedepse.

In noul dosar, in care a fost audiat luni la Directia Nationala Anticoruptie (DNA), deputatul Viorel Hrebenciuc, care are calitatea de suspect, este urmarit penal pentru instigare la infractiunea de folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, trafic de influenta, folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite si cumparare de influenta, informeaza Mediafax.

Potrivit anchetatorilor, Hrebenciuc ar fi intreprins demersuri pentru a obtine informatii cu privire la anchetele penale derulate de DNA fata de el, promitand in schimb ca va determina diversi functionari publici, asupra carora are influenta sau lasa sa se creada ca are influenta, sa isi indeplineasca indatoririle de serviciu, in asa fel incat sa obtina diverse foloase necuvenite pentru persoanele care il ajuta cu astfel de informatii.

Astfel, sustine DNA, anterior datei de 13 august, deputatul PSD i-a solicitat unui fost sef al unei structuri de protectie sa obtina date referitoare la emiterea unor mandate de supraveghere tehnica prin care s-a dispus interceptarea comunicatiilor, durata unor astfel de mandate, daca exista posibilitatea de a fi prelungite masurile de supraveghere tehnica, precum si institutia care a solicitat emiterea unor astfel de mandate, respectiv DNA sau SRI.

Hrebenciuc, la curent cu dosarele in care era cercetat

La 13 august, fostul sef al unei structuri de protectie i-ar fi precizat lui Hrebenciuc ca are posibilitatea reala de a obtine aceste informatii prin intermediul unui angajat al DNA. "Cu aceeasi ocazie, persoana solicitata (fostul sef al unei structuri de protectie - n.r.) i-ar fi spus lui Hrebenciuc Viorel ca i-a cerut angajatului sa obtina astfel de informatii, iar acesta i-a comunicat ca Hrebenciuc Viorel a fost si este interceptat in baza unui mandat de supraveghere tehnica, emis la solicitarea Directiei Nationale Anticoruptie. Totodata, persoana solicitata l-ar fi asigurat pe Hrebenciuc Viorel ca, prin intermediul angajatului DNA, poate sa obtina in continuare informatii cu privire la evolutia dosarelor in care acesta este cercetat, dar si alte dosare penale de interes, sens in care Hrebenciuc Viorel i-a propus intensificarea contactelor pentru transmiterea acestor date ce nu sunt destinate publicitatii", mai sustine DNA.

In schimbul acestor servicii, fostul sef al unei structuri de protectie i-ar fi cerut lui Viorel Hrebenciuc sprijinul pentru angajarea fiicei sale, de profesie arhitect, sens in care deputatul i-a promis ca, prin intermediul fiului sau, Andrei Hrebenciuc, va determina functionari publici sa o angajeze intr-o institutie publica.

Potrivit anchetatorilor din acest dosar, tot in schimbul informatiilor furnizate de angajatul DNA, prin intermediul persoanei solicitate si la cererea acesteia din urma, Hrebenciuc i-a promis ca va interveni pe langa diverse persoane influente (printre care si un functionar public, asupra caruia a lasat sa se creada ca are influenta), pentru a le determina sa mentina in functie o anumita persoana, functionar in cadrul Fondului National de Garantare.

"In acelasi context, Hrebenciuc Viorel i-a promis aceleiasi persoane ca va interveni pe langa un functionar in cadrul Oficiului National al Registrului Comertului, astfel incat sa ajute persoana sa inregistreze, la Registrul Comertului, drepturile asupra unei societati comerciale. Cu ocazia intalnirii din data de 13.08.2014, aceeasi persoana i-a solicitat lui Hrebenciuc Viorel sa intervina pe langa functionari publici pentru a-i determina sa il destituie pe vicepresedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor din functia pe care o exercita (din cauza ca persoana respectiva avea un litigiu de afaceri cu acesta), cerere acceptata de catre Hrebenciuc Viorel", mai sustine DNA.

Surse judiciare au declarat ca angajatul DNA care i-ar fi dat informatii lui Hrebenciuc nu s-a autodenuntat, ci a fost prins de anchetatori. Procurorii anticoruptie mai sustin, referitor la noul dosar penal al lui Hrebeneciuc, ca acesta, la doua zile dupa ce a fost audiat la DNA Brasov in dosarul retrocedarilor, "si-a folosit influenta fata de un membru al aceluiasi partid politic, in scopul de a-l determina sa initieze o propunere legislativa privind amnistia si gratierea unor pedepse", promitandu-i respectivului sprijin pentru a deveni presedinte al PSD. DNA precizeaza ca in acest dosar se efectueaza acte de urmarire penala si fata de alte persoane.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri