Dan Sova a venit la sediul DNA pentru a fi audiat in noul dosar al lui Viorel Hrebenciuc, care i-a promis acestuia ca-l va sprijini sa ajunga presedintele partidului.

Purtatorul de cuvant al PSD, Dan Sova, a venit, luni, la sediul central al DNA, pentru a fi audiat in noul dosar al lui Viorel Hrebenciuc, in care acesta este acuzat, intre altele, ca i-a cerut unui coleg de partid sa initieze o lege de amnistiere, promitandu-i in schimb sprijin pentru sefia PSD. Sova nu a dorit sa faca declaratii la intrarea in sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), potrivit Mediafax.

Potrivit anchetatorilor care instrumenteaza noul dosar al lui Viorel Hrebenciuc, acesta a aflat chiar de la un angajat al DNA ca este interceptat si, pe de alta parte, i-a promis unui coleg din PSD ca il va sprijini sa ajunga presedinte al partidului, daca initiaza o lege privind amnistierea si gratierea unor pedepse. Surse judiciare au declarat ca Dan Sova este respectivul colegul de partid al deputatului. Procurorii anticoruptie sustin ca Hrebenciuc , la doua zile dupa ce a fost audiat la DNA Brasov in dosarul retrocedarilor, "si-a folosit influenta fata de un membru al aceluiasi partid politic, in scopul de a-l determina sa initieze o propunere legislativa privind amnistia si gratierea unor pedepse", promitandu-i respectivului sprijin pentru a deveni presedinte al PSD.

Pe de alta parte, tot Hrebenciuc ar fi intreprins demersuri pentru a obtine informatii cu privire la anchetele penale derulate de DNA fata de el, promitand in schimb ca va determina diversi functionari publici, asupra carora are influenta sau lasa sa se creada ca are influenta, sa isi indeplineasca indatoririle de serviciu, in asa fel incat sa obtina diverse foloase necuvenite pentru persoanele care il ajuta cu astfel de informatii. Deputatul PSD ar fi aflat ca este interceptat chiar de la un angajat al DNA. Aceleasi surse judiciare spun ca angajatul DNA care i-ar fi dat informatii lui Hrebenciuc nu s-a autodenuntat, ci a fost prins de anchetatori. DNA a precizat ca in acest dosar se efectueaza acte de urmarire penala si fata de alte persoane.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri