Procurorii DNA o suspecteaza pe Laura Georgescu, sefa CNA, ca ar fi instigat mai multe persoane sa intocmeasca sesizari false cu privire la anumite televiziuni.

Procurorii anticoruptie verifica modul in care au fost amendate mai multe posturi de televiziune, avand suspiciunea ca sefa CNA, Laura Georgescu, ar fi instigat mai multe persoane sa intocmeasca sesizari false cu privire la aceste televiziuni, potrivit unor surse judiciare, potrivit Mediafax.

Sursele citate au precizat ca perchezitiile efectuate joi la sediul Consiliului National al Audiovizualului (CNA) au legatura cu amendarea posturilor Antena 3, Estrada TV, Etno TV si Taraf TV. Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie ar avea indicii conform carora presedintele CNA, Laura Geogescu, a facut in asa fel incat pe adresa institutiei sa ajunga mai multe sesizari nereale, care au dus la discutarea lor in plenul Consiliului. Odata ajunse in plenul CNA, in cazul acestor sesizari s-ar fi dispus sanctionarea celor patru posturi de televiziune.

Si alte birouri perchezitonate de procurorii DNA

Conform surselor citate, in afara de biroul Laurei Georgescu, mai sunt perchezitionate de procurori birourile lui Lorand Turos, membru al CNA, cel al serviciului de monitorizare, dar si cel al secretarei Valentina Petcu. Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a aratat, intr-un comunicat de presa, ca procurorii fac cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni asimilate celor de coruptie, comise in anul 2014. Laura Georgescu a declarat, pentru MEDIAFAX, ca perchezitiile DNA au loc la Registratura CNA, precizand ca i-a fost adus la cunostinta ca este controlat cursul sesizarilor primite de Consiliu.

"In acest moment, (cei de la Directia Nationala Anticoruptie, n.r.) sunt in incinta registraturii institutiei (a CNA, n.r.), de unde vor sa vada care este registratura electronica si sa controleze pe condicile de predare-primire documente, care este cursul sesizarilor", a spus Laura Georgescu. Ea a mai spus ca cei de la DNA au descins la sediul CNA joi, la ora 8.30, la inceperea programului institutiei. Intrebata daca i-a fost adus la cunostinta ce cauta cei de la DNA, Laura Georgescu a raspuns: "Nu, catusi de putin. Ne-au spus ca au mandat de ridicare documente din Registratura. Nu stiu spre ce vor merge in continuare. Mi-au spus ca, la finalul acestei operatiuni, voi fi rugata sa particip la semnarea procesului verbal de ridicare a documentelor, ca sef de institutie. M-au intrebat care este programul sedintei, le-am spus ca pana la 13.00, cu o pauza de o ora, dar i-am asigurat ca in orice minut vor dori voi iesi din sedinta".

Legea audiovizualului permite oricarui membru al CNA sa se autosesizeze

Laura Georgescu a mai spus ca nu i-a fost adus la cunostinta in ce dosar sunt facute aceste perchezitii. "Nu ni s-au adus aceste precizari la cunostinta", a spus Georgescu. Pe de alta parte, Laura Georgescu a spus ca a aflat de la o televiziune ca ar fi vorba despre "sesizari false" pe care ea le-ar fi facut pentru a amenda anumite posturi, precizand insa ca Legea audiovizualului permite oricarui membru al CNA sa se autosesizeze atunci cand considera ca a fost incalcata legislatia audiovizualului.

"Mi-a fost adus in aceasta dimineata la cunostinta de catre un post TV ca, pe surse judiciare, au aflat ca e vorba de sesizari false facute de sefa CNA ca sa amendeze posturi. Repet, legea audiovizualului da dreptul oricarui membru CNA si oricarui functionar public, fie ca este inspector de zona in teritoriu, fie ca este angajat la Directia Monitorizare sa se autosesizeze. Atata vreme cat nu eu dau sanctiunile singura, ele sunt discutate in sedinta publica pe baza rapoartelor si cu punctul de vedere al celor incriminati de sesizari, consider ca nu are sens o astfel de acuza. Este un drept al nostru prin lege", a spus Laura Georgescu.

Sursa foto: MEDIAFAX Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri