Procurorul general al Romaniei, Tiberiu Nitu, a spus, inainte de sedinta de plen a CSM, ca o redeschidere a dosarului "Flota" va fi avuta in vedere, precizand totodata ca vor fi numeroase persoane care vor face "fel si fel de solicitari".

"Noi, procurorii, ne exercitam atributiile asa cum sunt ele prevazute de lege si nu suntem influentati de final de mandat, inceput de mandat. (...) Cu siguranta, aceasta imprejurare va fi avuta in vedere si intuiesc ca vor fi numeroase persoane care vor face fel si fel de solicitari, probabil", a spus Tiberiu Nitu, citat de Mediafax. Seful Ministerului Public a adaugat ca aceste analize vor fi facute in baza probelor si pe baza dispozitiilor Codului de procedura penala.

1. Credeti ca actualul presedinte va avea probleme cu justitia dupa ce i se va termina mandatul?


Dosarul "Flota" a avut ca obiect stabilirea modului in care flota romaneasca a pierdut o serie de nave maritime-mineraliere de mare capacitate, prin infractiuni savarsite de cei care ar fi initiat si derulat fraudulos asocierea CNM Petromin SA Constanta cu grupul de firme private Torvald Klaveness Oslo din Norvegia, in perioada aprilie 1991 - august 2000. Traian Basescu a fost implicat in dosar ca ministru al Transporturilor. O expertiza publicata in timpul primului mandat de presedinte al lui Basescu a aratat ca nu s-a inregistrat niciun prejudiciu pentru partea romana, fapt folosit de seful statului in declaratii publice pentru a-i sanctiona pe cei care l-au invinovatit, de-a lungul timpului, de vanzarea Flotei.

Presedintele Traian Basescu spunea, in iunie 2012, ca, din cate stie, nu are niciun dosar penal, dosarele "Casa din Mihaileanu" si "Flota" fiind inchise, el apreciind ca atacurile pe aceasta tema reprezinta minciuni ale "puscariabililor". Basescu arata atunci ca dosarul "Flota" a fost inchis". "Povestea cu Flota o stiti. Au fost 111 sau 109 inculpati. A existat un procuror al Departamentului National Anticoruptie, Amariei, care a refuzat sa semneze rechizitoriul. Dosarul este inchis, oamenii sunt nevinovati", a spus Basescu.

Premierul Victor Ponta declara, in noiembrie 2013, ca presedintele Traian Basescu nu va mai fi nimic dupa 2014, poate doar "vreun inculpat" daca va fi cazul, deoarece ii va expira imunitatea care l-a "salvat" pana acum de un dosar in cazul casei din Mihaileanu si al Flotei si de care poate ar avea nevoie si pentru terenul din Calarasi. El a precizat insa ca nu se refera la nimic concret, ca vorbeste in principiu, la genul "daca ar fi cazul", si ca aceasta este treaba justitiei, nu a lui.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri