Tribunalul Ilfov a aprobat, miercuri, eliberarea conditionata a lui Sorin Ovidiu Vintu, si a admis contestatia acestuia fata de o decizie a Judecatoriei Sectorului 4, prin care cererea a fost respinsa.

Cererea de liberare conditionata a lui Vintu, a doua formulata pe numele acestuia, a fost respinsa, initial, de Judecatoria Sectorului 4 la 2 octombrie.

Omul de afaceri a contestat decizia judecatoriei la Tribunalul Ilfov, care, miercuri, a decis definitiv eliberarea lui, arata Mediafax.

"Admite cererea de liberare conditionata formulata de condamnatul Vintu Sorin Ovidiu de sub efectul pedepsei de 2 ani inchisoare aplicata de Tribunalul Bucuresti, Sectia a II-a Penala prin sentinta penala nr. 671/ 2012 pentru savarsirea infractiunii de favorizarea infractorului. Dispune liberarea conditionata a condamnatului de sub puterea mandatului de executare a pedepsei nr. 1095/2014 emis de Tribunalul Bucuresti, Sectia a II-a Penala. Atrage atentia condamnatului asupra consecintelor nerespectarii dispozitiilor art. 61 C. pen. din 1969. In temeiul art. 275 alin. 3 C. pr. pen. cheltuielile judicare raman in sarcina statului. Fara cale de atac", se arata in decizia luata de Tribunalul Ilfov.

In aceste conditii, omul de afaceri va putea parasi penitenciarul Jilava imediat dupa ce unitatea de detentie primeste de la instanta decizia luata miercuri. Prima solicitare de liberare conditionata a lui Vintu a fost respinsa, la 7 august, de Tribunalul Ilfov, care a mentinut hotararea in acelasi sens data de Judecatoria Sectorului 4.

In prima cerere de liberare, avocatii lui Sorin Ovidiu Vintu au inserat caracterizarea omului de afaceri, realizata de reprezentantii Penitenciarului Jilava in perioada in care a executat pedeapsa primita in dosarul privind santajarea lui Sebastian Ghita. Din aceasta rezulta ca Vintu "are o personalitate matura, abilitatea de a se adapta normelor si regulilor unui grup stabil, conduita echilibrata, este o persoana inteligenta, intreprinzatoare, activa social".

"In privinta comportamentului petentului in perioada de libertate intervenita intre cele doua condamnari va rugam sa observati ca petentul a avut o conduita conforma cu normele de convietuire sociala, acordand o incredere sportia justitiei in general si rolului social al acesteia, in conditiile in care a apelat la organele judiciare ale Statului, formuland un denunt (...) cu privire la savarsirea unei infractiuni de trafic de influenta (...) de catre inculpatul Obreja Rudel", s-a mai precizat in cererea de liberare conditionata.

Potrivit articolului 587 din noul Cod de procedura penala, liberarea conditionata se dispune, la cererea sau la propunerea facuta potrivit dispozitiilor legii privind executarea pedepselor, de catre judecatoria in a carei circumscriptie se afla locul de detinere. Vintu se afla la penitenciar dupa ce a fost condamnat definitiv, in 24 ianuarie, de instanta suprema, la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul favorizarii lui Nicolae Popa.

El a fost eliberat la 1 mai 2013, din Penitenciarul Jilava, dupa ce a executat un an de inchisoare pentru santajarea lui Sebastian Ghita. La jumatatea lunii iulie, Vintu a primit o noua condamnare: sase ani si doua luni de inchisoare, in dosarul Petromservice. Decizia nu este insa definitiva. Omul de afaceri este judecat si in dosarul privind devalizarea Fondului National de Investitii, fiind acuzat de spalare de bani si instigare la delapidare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri