Magistratii Curtii de Apel Constanta au decis ridicarea masurii arestului preventiv atat in cazul lui Mircea Basescu, cat si al lui Marian Capatina, judecat in acelasi dosar, iar decizia este definitiva. Astfel, ca in cursul acestei zile Mircea Basescu si Marian Capatina vor fi pusi in libertate.

Mircea Basescu se afla in arestul Politiei Capitalei, in timp ce Marian Capatina este incarcerat la Penitenciarul Poarta Alba. Mircea Basescu si Marian Capatana au facut mai multe solicitari pentru a fi judecati sub control judiciar sau in arest la domiciliu, de fiecare data cererile acestora fiind respinse de instanta.

Mircea Basescu si Marian Caparana au fost trimisi in judecata

Mircea Basescu si Marian Caparana au fost trimisi in judecata

Ultima data, Mircea Basescu si Marian Capatana au cerut eliberarea din arest preventiv in 14 noiembrie, cand a avut loc primul termen pe fond in acest dosar si cand cei doi au dat declaratii contradictorii in fata instantei. Joia trecuta, Tribunalul Constanta le-a respins solicitarile si a constatat legalitatea masurii de arestare preventiva, decizia fiind atacata la Curtea de Apel Constanta.

Citeste si:

Mircea Basescu, fratele presedintelui Traian Basescu, este judecat, alaturi de Marian Capatana, in dosarul privind mita pe care ar fi primit-o de la familia lui Bercea Mondial. Cei doi au fost arestati preventiv in 20 iunie, dupa ce familia lui Bercea Mondial a facut publice inregistrari facute pe ascuns de fiul acestuia, ce ar proba traficul de influenta de care este acuzat fratele presedintelui.

Potrivit procurorilor, la inceputul anului 2011, dupa ce fata de Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, s-a luat masura arestarii preventive de catre Tribunalul Olt, fiul acestuia, Florin Anghel, i-ar fi remis lui Mircea Basescu suma de 250.000 de euro, prin intermediul lui Marian Capatana, in schimbul promisiunii ca fratele presedintelui va interveni pe langa magistratii investiti cu solutionarea dosarului in care Bercea era judecat pentru tentativa de omor, respectiv ca si-a injunghiat un nepot, dar si pentru alte cereri incidente in acea cauza. Ulterior, pentru ca Bercea Mondial nu a fost pus in libertate, Florin Anghel i-ar fi dat lui Marian Capatana si suma de 350.000 de euro, in acelasi scop.

Sursa foto: MediafaxFoto