DIICOT desfasoara in aceasta dimineata 36 de perchezitii, inclusiv la Ministerul Fondurilor Europene, intr-un dosar de evaziune fiscala si spalare de bani, in legatura cu livrari de produse, in special carne, precum si de incercare de accesare ilegala de fonduri UE.

Surse judiciare au declarat, pentru Mediafax, ca perchezitiile vizeaza contracte de livrari de produse, in special de carne, dar si prestari de servicii prin firme fantoma, persoanele vizate fiind suspectate si ca ar fi incercat sa acceseze ilegal fonduri europene. Prejudiciul produs prin evaziune fiscala si spalare de bani ar fi estimat la aproximativ 100 de milioane de lei.

In urma perchezitiilor, aproximativ o suta de persoane vor fi duse vor fi duse la audieri, la Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT). Anchetatorii urmeaza sa ridice de la Ministerul Fondurilor Europene mai multe calculatoare, unde ar fi salvate documente in legatura cu solicitarea ilegala de accesare a unor fonduri europene.

DIICOT a lansat recent mai multe anchete de impact, printre care dosarul de manipulare a pietei de capital si delapidare de la SIF Banat-Crisana (SIF1) si SIF Muntenia (SIF4), arestarea lui Dan Besciu, regele asfaltului de la Euroconstruct si perchezitiile de la CFR Calatori. Dan Besciu, asociat si administrator la Euroconstruct 98 Trading, Josef Hornegger, Alexandru Horpos si Vlad Ionel Vamesu au fost arestati preventiv de instanta suprema, in dosarul de evaziune, spalare de bani si delapidare cu un prejudiciu de aproximativ 34 de milioane de lei.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis cererea procurorilor DIICOT si a emis mandate de arestare preventiva, pe o perioada de 30 de zile, pentru Dan Besciu, asociat si administrator la SC Euroconstruct 98 Trading SRL, Josef Hornegger, administratorul SC Swietelsky Constructii Feroviare SRL, Alexandru Horpos si Vlad Ionel Vamesu, asociati si administratori ai SC Straco Group SRL. Decizia poate fi contestata tot la instanta suprema,

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri