Senatorul Tudor Chiuariu este urmarit penal in dosarul in care este arestat Viorel Hrebenciuc, fiind acuzat de trafic de influenta, pentru ca ar fi cerut doua milioane de euro ca sa intervina la prefectul de Bacau pentru rezolvarea situatiei privind retrocedarea a peste 43.000 de hectare de padure.

Potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax, senatorul Tudor Chiuariu a fost sambata la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) Brasov, pentru a i se aduce la cunostinta invinuirea de trafic de influenta. Procurorii au luat in cazul acestuia masura controlului judiciar.

Sursele citate au precizat Tudor Chiuariu ar fi cerut, in calitate de avocat, doua milioane de euro sa intervina la prefectul judetului Bacau, "pentru rezolvarea situatiei cu padurea lui Paltin Sturdza".

Chiuariu ar fi cerut banii direct de la Gheorghe Paltin Sturdza, au mai spus sursele citate, fara a preciza daca acesta ar fi primit vreun ban din suma ceruta.

In dosarul retrocedarii ilegale de paduri sunt arestati fostul deputat Viorel Hrebenciuc, deputatul Ioan Adam, Gheorghe Paltin Sturdza si judecatorul Lorand Andras Ordog. In detentie a fost, pana in seara zilei de 22 decembrie 2014, si fiul lui Hrebenciuc, Andrei, insa, dupa judecarea contestatiei sale fata de prelungirea masurii preventive, instanta suprema a decis ca acesta sa fie cercetat in arest la domiciliu.

Dosarul vizeaza retrocedarea a peste 43.000 de hectare de padure in judetul Bacau, in baza unor decizii ilegale ale unor judecatori, cu implicarea unor parlamentari, pentru obtinerea ilegala a unor sume mari de bani. Grupul infractional ar fi fost constituit in aprilie 2013, de Viorel Hrebenciuc, impreuna cu Ioan Adam, Paltin Gheorghe Sturdza si Dan Costin Bengescu, care urmareau sa obtina venituri prin cumparare de influenta sau folosirea functiilor. Grupul infractional ar fi folosit inclusiv firme off-shore pentru a ascunde provenienta banilor. Pagubita in acest caz este Romsilva, care a pierdut aproape 304 milioane de euro dupa ce Gheorghe Paltin Sturdza a reusit sa intre in posesia celor peste 43.000 de hectare de padure.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri