Fostul ofiter SRI Daniel Dragomir a fost retinut dupa ce ar fi luat mita peste doua milioane de lei de la administratorul unei firme, pentru a interveni la functionari din Ministerul Finantelor, ANAF si Garda Financiara, in vederea opririi unor controale sau pentru rambursari de TVA, informeaza Mediafax.

Procurorii militari din Directia Nationala Anticoruptie l-au retinut luni, pentru 24 de ore, pe locotenent colonelul in rezerva Daniel Dragomir, fost ofiter la Serviciul Roman de Informatii, urmarit penal pentru trafic de influenta si spalare a banilor. Daniel Dragomir va fi dus marti la Tribunalul Bucuresti, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile, arata DNA, intr-un comunicat de presa.

In acelasi dosar, sotia fostului ofiter SRI, Marinela Zoica Dragomir, a fost pusa sub control judiciar, pe o perioada de 60 zile, incepand din 12 ianuarie, aceasta fiind cercetata pentru complicitate la trafic de influenta si spalare a banilor.

Potrivit procurorilor, in perioada octombrie 2012 - octombrie 2013, Daniel Dragomir, care indeplinea functia de sef grupare sectoare informativ-operative in Directia Generala de Prevenire si Combatere Terorism din SRI, ajutat de sotia sa, a cerut si, ulterior, a primit 2.030.353,32 lei, echivalent a aproximativ 462.000 de euro, de la administratorul unor societati comerciale, denuntator in cauza. Daniel Dragomir a primit banii in schimbul promisiunii ca va interveni la functionari cu putere de decizie din Ministerul Finantelor, Agentia Nationala de Administrare Fiscala si Garda Financiara.

"Inculpatul i-a promis denuntatorului ca-i va determina pe acei functionari publici sa indeplineasca sau sa nu indeplineasca acte ce intrau in sfera atributiilor de serviciu sau erau contrare acestora, in legatura cu rambursarea la timp, de catre firmele martorului denuntator, a unor sume de bani, solicitate cu titlu de TVA de la bugetul de stat, sau stoparea unor controale fiscale", au aratat procurorii in ordonanta de retinere.

Din cei peste doua milioane de lei primiti de fostul ofiter SRI, 1.648.400 de lei au fost depusi intr-un cont bancar deschis pe numele altei persoane, 309.952,32 de lei au reprezentat finantarea cheltuielilor necesare infiintarii, dotarii si asigurarii functionarii unei societati comerciale, precum si un autoturism marca Porsche Cayenne, iar alti 72.000 de lei (echivalent a 18.000 euro), au fost dati sotiei lui Dragomir sub forma unui salariu lunar de 8.000 de lei, in calitate de administrator al firmei nou infiintate, au precizat procurorii.

"In aceeasi perioada, cei doi inculpati au transferat succesiv sumele de bani mentionate mai sus, in conturi apartinand acestora sau unor membri ai familiei, iar ulterior au constituit depozite si au cheltuit o parte din bani in interes personal, in scopul disimularii originii ilicite a sumei de 1.648.400 lei, reprezentand contravaloarea a 374.078,01 euro, produs al infractiunii de coruptie", au scris procurorii in documentul citat.

In perioada in care este sub control judiciar, Marinela Zoica Dragomir poate parasi Romania doar cu incuviintarea procurorului si are interdictie sa se apropie si sa comunice, direct sau indirect, cu persoanele mentionate in ordonanta procurorilor. Sotia fostului ofiter SRI este obligata sa se prezinte la politie conform programului de supraveghere stabilit sau de cate ori este chemata, sa mearga la anchetatori cand este citata, sa anunte daca isi schimba locuinta si sa nu detina, sa nu foloseasca si sa nu poarte arme. Anchetatorii au fost sprijiniti in acest caz de Serviciul Roman de Informatii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri