Omul de afaceri Ion Bircina, finul judecatorului Curtii Constitutionale Toni Grebla, a fost adus cu mandat la DNA si a declarat ca ii dadea frecvent bani lui Grebla, pentru ca "asa este intre rude", precizand: "Am atat de multi bani ca nu stiu ce sa fac cu ei", scrie Mediafax.

Omul de afaceri gorjean Ion Bircina a spus, la intrarea in sediul Directiei Nationale Anticoruptie, ca le dadea des bani cu imprumut rudelor sale, inclusiv judecatorului Curtii Constitutionale Toni Grebla.

Ion Bircina este suspectat de cumparare de influenta, respectiv ca i-ar fi dat mai multe bunuri lui Toni Grebla, pentru ca acesta sa intervina in sprijinul firmelor sale.

Judecatorul Curtii Constitutionale Toni Grebla a fost si el dus de anchetatori cu mandat la Directia Nationala Anticoruptie, unde procurorii i-au adus la cunostinta ca este urmarit penal pentru trafic de influenta, constituirea unui grup infractional organizat si efectuarea de operatiuni financiare ca acte de comert incompatibile cu functia, in scopul obtinerii de bani sau bunuri necuvenite.

In acelasi dosar, generalul in rezerva Bartolomeu Savoiu este audiat la DNA, fiind si el adus cu mandat.

Potrivit unor documente ale procurorilor, obtinute in perioada 2010-2015, Toni Grebla ar fi pretins si primit de la finul sau, omul de afaceri gorjean Ion Bircina, mai multe foloase necuvenite, atat in perioada in care a fost senator, respectiv pana in 18 decembrie 2013, cat si dupa ce si-a inceput mandatul de judecator la Curtea Constitutionala.

Sursa foto: MediafaxFoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri