Judecatorul Curtii Constitutionale Toni Grebla, urmarit penal pentru trafic de influenta, are, potrivit ultimei sale declaratii de avere, un teren intravilan, o casa si o garsoniera in Targu Jiu, dar si un depozit bancar de 70.000 de lei, precum si doua autoturisme, scrie Mediafax.

Potrivit ultimei declaratii de avere a judecatorului Curtii Constitutionale Toni Grebla, datata iunie 2014, acesta are, impreuna cu sotia sa, un teren intravilan la Targu Jiu, in suprafata de 700 de metri patrati si cumparat in 1997. Familia lui Toni Grebla mai are o casa la Targu Jiu, cumparata tot in 1997, cu o suprafata de 180 de metri patrati si mai detine tot in Targu Jiu o garsoniera de 24 de metri patrati, cumparata in 1993. Grebla mai are un autoturism Peugeot, din 2003 si un Hyunday ix35, fabricat in 2010, ambele cumparate.

La rubrica bijuterii si opere de arta cu valoare insumata de peste 5000 de euro, Toni Grebla precizeaza ca ”nu e cazul”. Grebla are un depozit bancar, la CEC, deschis in 2012, in valoare de 70.000 de lei. Potrivit declaratiei de avere, veniturile judecatorului CC, din ultimul an fiscal, includ indemnizatia de senator, pentru perioada ianuarie-decembrie 2013, in valoare de 69.518 lei. Ca judecator al Curtii Constitutionale, acesta a incasat, in decembrie 2013, suma de 5.752 de lei.

Mihaela Grebla, sotia judecatorului CC, a incasat onorariul de la cabinetul sau de avocatura, de 47.800 lei, in ultimul an fiscal. Aceasta are si pensie de 28.800 lei.

In declaratia de interese, Toni Grebla precizeaza ”Cabinet individual de avocatura, activitate suspendata in 2000” si calitatea de membru al AJVPS Gorj, functie neretribuita.

Presa locala a scris, de-a lungul timpului, si despre o ferma de struti pe care Toni Grebla si-a facut-o in comuna gorjeana Telesti, in anul 2010. Primarul localitatii Telesti, Romulus Bildea, spunea in 2011 ca ferma avea 79 de struti.

”Domnul senator Grebla aduce beneficii comunei prin ferma de struti. El a asigurat, de altfel, si cateva locuri de munca in comuna. M-as bucura sa fie mai multi investitori cu astfel de initiative pe raza localitatii noastre. (..) Crescatoria de struti este a domnului senator Grebla, terenul apartine de Telesti si se afla pe drumul spre Bradiceni, pe deal. Are 79 de struti. Senatorul are la ferma si personal angajat, dar si dansul personal trece pe acolo”, declara primarul comunei Telesti.

El mai sustinea ca ferma lui Grebla ar fi fost realizata cu fonduri europene, acesta spunand insa ca parlamentarul ar fi de mult proprietarul spatiului in care functioneaza strutaria.

Toni Grebla a fost intrebat, la iesirea de la audierile de la DNA, daca detine ferma de struti din Gorj la care fac referire anchetatorii, spunand ca este "o gospodarie taraneasca", in care sunt si sapte struti, dar nu este a sa. Toni Grebla a mai spus ca nu incaseaza niciun ban de la aceasta crescatorie, precizand: "De la sapte struti, te costa mai mult intretinerea decat venitul, astfel ca ce venit sa-ti dea sapte struti?".

Judecatorul Curtii Constitutionale Toni Grebla a fost adus de anchetatori cu mandat la Directia Nationala Anticoruptie, unde procurorii i-au adus la cunostinta ca este urmarit penal pentru trafic de influenta, constituirea unui grup infractional organizat si efectuarea de operatiuni financiare ca acte de comert incompatibile cu functia, in scopul obtinerii de bani sau bunuri necuvenite.

Sursa foto: MediafaxFoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri