Raiffeisen Bank reseteaza anticipat dobanda la creditele in franci

Raiffeisen Bank reseteaza anticipat dobanda la creditele in franci

Raiffeisen Bank a luat decizia de a reduce dobanda pentru clientii sai cu credite in CHF, resetand-o anticipat, cu cinci luni inainte, conform ultimei scaderi anuntate de Banca Centrala a Elvetiei, de 0,5%. Noua dobanda intra in vigoare de vineri, 23 ianuarie. Operatiunea de resetare a dobanzilor trebuia facuta abia la sfarsitul lunii iunie 2015, conform termenelor contractuale.

“Am hotarat sa scadem dobanda la aceste credite acum, desi termenul de resetare era la 30 iunie 2015, pentru ca nivelul ratelor lunare sa nu fie atat de afectat de majorarea cursului CHF. Este inca o modalitate a noastra de a sustine clientii in aceasta perioada dificila. Cea mai eficienta modalitate de a sprijini clientii care au dificultati de plata a ratelor ramane insa restructurarea creditului, pe care o oferim de la caz la caz, inca din 2009”, a spus Vladimir Kalinov, Vicepresedinte Retail Banking, Raiffeisen Bank.

OTP Bank taie TEMPORAR dobanzile la creditele in franci

OTP Bank taie TEMPORAR dobanzile la creditele in franci

OTP Bank a anuntat ca va aplica reduceri temporare ale marjei de dobanda, cu pana la 1,5 puncte procentuale pentru clientii cu credite in franci elvetieni cu dobanda variabila, in contextul dezastrului de pe cursul leu/franc de ieri. Banca va analiza istoricului fiecarui client si a conditiilor aplicabile acestuia. Clientii pot solicita aceasta facilitate pana la data de 27 februarie 2015, in unitatea in care au semnat initial contractul de credit.

Astfel, incepand cu data de 16 ianuarie 2015, in urma unei analize care vizeaza istoricul clientului si conditiile actuale ale acestuia, clientii vor putea beneficia de o reducere temporara cu pana la 1,5 puncte procentuale a marjei ratei de dobanda la creditele in franci cu dobanda variabila, pentru o perioada de trei luni.

"Evenimentele recente care au condus la aprecierea record a francului elvetian ne determina sa reactionam rapid si sa adoptam o masura imediata de sustinere a clientilor nostri care au contractat credite in aceasta moneda. Eforturile noastre se indreapta catre protectia clientilor fata de consecintele unui mediu economic volatil. Vom analiza constant evolutia pietei si vom adopta masuri suplimentare, in cazul in care va fi necesar", a declarat Laszlo Diosi (foto), CEO OTP Bank Romania.

Sursa foto: Mediafax Foto

Volksbank ingheata cursul leu/franc la nivelul din 31 decembrie 2014

Volksbank ingheata cursul leu/franc la nivelul din 31 decembrie 2014

Volksbank, una dintre cele mai criticate banci din piata in ceea ce priveste acordarea de credite in franci elvetieni, a decis sa inghete pentru 3 luni cursul leu/franc elvetian, la nivelul din 31 decembrie 2014.

Volksbank Romania a decis sa mentina pe o perioada de 3 luni (intre 20 ianuarie 2015 si 17 aprilie 2015) un curs valutar fix, de 3,8035 lei/franc elvetian, adiica cursul de schimb valabil la data de 31 decembrie 2014. Astfel, clientii vor beneficia de o inghetare a ratelor pentru urmatoarelor 3 luni. Cursul oferit de Volksbank Romania este cu 17,5% sub cursul anuntat de BNR luni, 19 ianuarie 2015.

Pe data de 15 ianuarie, Banca Nationala a Elvetiei (SNB) a renuntat la cursul de schimb franc-euro mentinut de-a lungul celor 3 ani anteriori, de 1,2 CHF pentru un euro, iar de atunci, francul elvetian s-a apreciat semnificativ fata de euro si, in consecinta, fata de leu, de la 3,7415 lei/CHF (curs valutar BNR din data de 14.01.2015) la 4,4716 lei/CHF (curs valutar BNR din data de 19.01.2015).

Piraeus Bank va oferi solutii individuale clientilor cu credite in franci

Piraeus Bank va oferi solutii individuale clientilor cu credite in franci

Piraeus Bank a anuntat astazi ca va oferi solutii individuale care sa vina in ajutorul clientilor cu imprumuturi in franci elvetieni prin temperarea efectelor cresterii cursului CHF. Astfel, banca va pune la dispozitia clientilor care detin credite in franci elvetieni solutii individuale, care impreuna cu ajustarea valorii indicelui Libor si cu avantajele fiscale asigurate de reglementarile in vigoare sa conduca la mentinerea ratelor lunare aferente creditelor CHF la un nivel apropiat celui din decembrie 2014.

Sursa foto: Piraeus Bank, Shutterstock