Laura Codruta Kovesi, procurorul sef al DNA, a spus joi in sedinta de bilant a Politiei Romane, ca numarul politistilor cu functii de conducere cercetati de DNA a crescut in 2014, in contextul in care acestia au legaturi cu mediul politic si cel de afaceri.

Pe de alta parte, Kovesi a apreciat sprijinul pe care angajatii Politiei Romane l-au acordat procurorilor DNA in dosarele in care au fost investigati politisti suspectati de acte de coruptie. "Pot sa spun ca si DNA a avut procurori care au fost arestati pentru fapte de coruptie, politisti arestati pentru fapte de coruptie, dar este este foarte important ca aceste fapte au fost identificate si cred ca se impune sa analizam cu mare atentie cauzele care au dus la aparitia acestui fenomen, dar si vulnerabilitatile", a mai spus sefa DNA, conform Mediafax.

Codruta Kovesi a mentionat, cu acelasi prilej, ca "una dintre vulnerabilitatile identificate" a fost apropierea ofiterilor care fac obiectul dosarelor penale cu diferite persoane din mediul politic, dar si din randul oamenilor de afaceri investigati de politisti. Procurorul sef al DNA a explicat ca meseria de politist nu presupune numai drepturi, ci si restrictii, iar una dintre aceste restrictii este pastrarea distantei fata de mediul politic, in asa fel incat politistul "sa faca ceea ce este corect si in interesul institutiei".

Oficiali din DNA au precizat ca peste 80 de politisti sunt cercetati in dosare deschise anul trecut de procurorii anticoruptie.

IGPR: 260 de sedii de Politie au fost revendicate

Politia Romana a mai anuntat in materialul de bilant pentru anul 2014 ca 260 de sedii ale IGPR au fost revendicate, iar 112 dintre acestea au fost deja restituite fostilor proprietari. "Pe linia patrimoniului imobiliar, Politia Romana are in administrare un numar total de 3.277 de imobile. Au fost revendicate 260 de sedii de Politie, dosare aflate in diverse stadii de solutionare, fiind restituite fostilor proprietari 112 imobile", se arata in raportul de activitate al IGPR.

Pe de alta parte, in bilant se face referire la lucrarile de consolidare si reparatii la sediile Politiei. Astfel, valoarea totala a lucrarilor ramase de executat, incluse in Programul de fundamentare a strategiei de finantare a obiectivelor de investitii in perioada 2015 - 2018, pentru continuarea lucrarilor de investitii necesare consolidarii, repararii si modernizarii imobilelor aflate in administrare, este de 451.468.000 lei. De asemenea, Inspectoratul General al Politiei Romane, impreuna cu Ministerul Justitiei, are in implementare proiectul "Consolidarea capacitatii sistemului de retinere si arestare preventiva de a se alinia la standardele internationale in materie de drepturi fundamentale ale omului", finantat din fonduri nerambursabile, cu un buget de 1.286.598 de euro, care urmareste imbunatatirea conditiilor pentru arestati.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri