Omul de afaceri Ovidiu Tender, a fost audiat luni la DNA, dupa ce a facut un denunt impotriva Alinei Bica, arestata in dosarul retrocedarilor ilegale. Tender spune ca a fost la DNA pentru a da declaratii in cazul plangerii sale cu privire la persoanele care i-au furat un avion, mentionand ca nu a fost chemat pentru a da declaratii cu privire la cazul Alina Bica.

Ovidiu Tender a spus ca a fost la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) in calitate de reclamant. "Mi s-a furat un avion in urma cu cativa ani, am facut un denunt penal si am venit sa continuam investigatia. Mi l-a luat vanzatorul american. Un vanzator american, avand pilotii lui, mi l-a luat inapoi si nu a mai dat niciun semn de viata. Sub pretextul ca il duce la o verificare tehnica, mi l-a luat", a spus Tender, la iesirea de la DNA, potrivit Mediafax.

Intrebat daca a dat declaratii in dosarul in care a facut un denunt impotriva Alinei Bica, legat de o mita pe care i-ar fi dat-o fostului procuror-sef al DIICOT, sub forma de actiuni, printr-un intermediar care s-a adresat initial sotului Alinei Bica, Ovidiu Tender a spus ca nu a fost citat in aceasta cauza. Intrebat daca i-a cerut Alinei Bica sa il ajute sa scape de pedeapsa, Tender a raspuns: "Dumneaei s-a oferit sa ma aresteze, daca va duceti bine aminte".

Intrebat daca i-a dat mita Alinei Bica, prin intermediari, Ovidiu Tender a raspuns: "Nu, nu, este o greseala". Denunt impotriva Alinei Bica, legat de o mita pe care i-ar fi dat-o fostului procuror-sef al DIICOT, sub forma de actiuni, printr-un intermediar, a fost inaintat de Tender procurorilor DNA, vineri, prin avocatul sau, au declarat pentru Mediafax surse judiciare.

Dosarul Rafo-Carom

Alina Bica este cercetata intr-un nou dosar, disjuns din cel al despagubirii ilegale de la ANRP, fiind acuzata, printre altele ca l-ar fi ajutat pe Ovidiu Tender sa obtina o solutie favorabila in dosarul Rafo-Carom. In acest dosar, Inalta Curte de Casatie si Justitie a emis sambata mandate de arestare preventiva pentru Alina Bica, Dorin Cocos, fiul sau Alin Cocos, Adriean Videanu si Florentin Mihailescu.

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax ca in instanta s-a afirmat ca Alina Bica a fost amenintata cu moartea intr-un hotel din Constanta de doi deputati PSD in legatura cu ancheta pe care o facea in dosarul RAFO-Carom al omului de afaceri Ovidiu Tender si ca patronul hotelului respectiv ar fi fost de fata. Procurorii DNA arata, in referatul cu propunerea de arestare a fostei sefe a DIICOT ca Alina Bica a subordonat DIICOT intereselor lui Ovidiu Tender, a pus procurorii de sedinta sa depuna concluzii favorabile in procesul acestuia si chiar sa semneze un proces-verbal ca vor proceda asa.

"Probele administrate in cauza pana in acest moment al cercetarilor vizeaza modul in care procurorul sef DIICOT, Bica Alina Mihaela, dupa preluarea functiei, in anul 2013, in urmarirea intereselor inculpatului Tender Ovidiu, de a nu fi condamnat la o pedeapsa cu executare, a dispus masuri abuzive care sa directioneze concluziile si pozitia judiciara a DIICOT in fata instantei de judecata de o maniera in care acesta sa nu fie pasibil de o pedeapsa cu inchisoarea cu executare in regim de detentie", se arata in referatul obtinut de Mediafax. Practic, noteaza anchetatorii DNA in continuare, odata ce a ajuns la conducerea DIICOT, Bica "a inteles sa subordoneze institutia pe care o conduce interesului inculpatului Tender Ovidiu", in dosarul RAFO-Carom.

Potrivit unor surse judiciare, Tender ar fi apelat la doi dintre consilierii Alinei Bica, Florentin Mihailescu si judecatorul Mihail Udroiu, pentru a fi consiliat in sensul formularii unei aparari favorabile in dosarul Carom. In acest scop, omul de afaceri i-a dat lui Mihailescu documente din dosar, pe care acesta sa le consulte impreuna cu Bica. In schimbul ajutorului, Tender le-ar fi dat lui Mihailescu si Bica un teren, fostul ofiter de Politie judiciara primind si bani pe card. In cele din urma, in decembrie 2014, Ovidiu Tender a fost condamnat in dosarul Carom la 11 ani si patru luni de inchisoare, decizia nefiind insa definitiva.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri