Consiliul Superior al Magistraturii a decis sesizarea Inspectiei Judiciare in cazul afirmatiilor facute de deputatul Elena Udrea, in urma inceperii urmaririi penale pe numele ei, de catre procurorii anticoruptie, au declarat luni, pentru Mediafax, surse din CSM.

Potrivit surselor citate, in urma afirmatiilor lansate in ultima perioada, in spatiul public, de catre deputatul Elena Udrea, in cadrul carora a facut mai multe referiri la activitati desfasurate la nivelul Directiei Nationale Anticoruptie, conducerea Consiliului Superior al Magistraturii a sesizat Inspectia Judiciara. CSM arata, intr-un comunicat de presa ca in acest caz inspectorii judiciari vor face verificarile necesare pentru a stabili daca si in ce masura a fost adusa atingere independentei si impartialitatii procurorilor DNA, precum si daca a fost adusa atingere independentei sistemului judiciar in ansamblul sau, potrivit Mediafax.

"Consiliul Superior al Magistraturii solicita tuturor factorilor implicati sa aiba in vedere faptul ca sunt in desfasurare proceduri judiciare si este necesar sa fie respectata obligatia de rezerva ce incumba fiecarei persoane pentru a se evita prejudicierea unor institutii fundamentale ale statului de drept", potrivit sursei citate.

Dupa ce Directia Nationala Anticuroptie (DNA) a cerut aviz pentru inceperea urmaririi penale in cazul Elenei Udrea, deputatul PMP a declarat ca implicarea sa in dosarul "Gala Bute" este legata de declaratiile pe care le-a facut la adresa directorului interimar al SRI, Florian Coldea, aratand ca este o incercare de "intimidare" si de "decredibilizare" a sa.

"Mi se pare evident in acest dosar ("Gala Bute", n.r.) ca aparitia lui este legata de declaratiile pe care le-am facut la adresa generalului Coldea. Nu se poate sa faci perchezitii la patru ani si ceva de la eveniment, ce mai poti sa gasesti dupa patru ani si ceva? Consider ca este o incercare de intimidare si de decredibilizare a mea, intr-un dosar de acum patru ani", a afirmat Udrea, la o conferinta de presa.

Udrea a mai spus ca aceasta incercare de decredibilizare a sa se face prin "ingroparea in acuzatii, in cauze penale". Deputatul PMP Elena Udrea a declarat vineri, intr-un interviu acordat Hotnews, ca a intervenit la Victor Ponta pentru numirea Codrutei Kovesi la conducerea DNA si ca actualul sef interimar al SRI Florian Coldea a fost cel care a propus revenirea lui Kovesi de la Bruxelles, afirmand ca cei doi au "o foarte buna relatie".

Udrea a mai precizat ca a depus la DNA un denunt impotriva actualului director interimar al SRI Florian Coldea, pe care il acuza ca a instrumentat campania impotriva sa, in denunt fiind amintita si Codruta Kovesi, procurorul sef al DNA. Elena Udrea a mai spus ca Victor Ponta i-ar fi spus adjunctului sefului SRI Florian Coldea, in prezenta altor persoane, ca daca va ajunge presedinte, sa-si caute de lucru, fara insa a preciza numele celor care au asistat la aceasta discutie. In acelasi interviu, Elena Udrea afirma ca fostul sau sot, Dorin Cocos, i-ar fi spus ca, la solicitarea lui Florian Coldea i-a dus 500.000 de euro lui Sebastian Ghita, pentru a-si finanta televiziunea.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri