Casa de avocatura NNDKP a asistat Lafarge in legatura cu vanzarea activelor din Romania in cadrul unui proces de selectie al carui castigator a fost CRH. Consultantul juridic al CRH la nivel international a fost Arthur Cox, Irlanda, in timp ce Musat & Asociatii a asistat compania privind achizitia tuturor activelor Lafarge din Romania.

Echipa Musat & Asociatii, formata din 30 de avocati, a fost coordonata de Mona Musat (Managing Partner), Monia Dobrescu (Partner) si Crina Ciobanu (Managing Associate). Musat & Asociatii a realizat analiza de due-diligence, ce a inclus toate activele si companiile Lafarge ce au facut parte din tranzactie, precum si asistenta pe parcursul tuturor etapelor, pana la finalizarea tranzactiei.

De cealalta parte, implicarea NNDKP a constat intr-o ampla analiza de tip "due dilligence" al vanzatorului cu privire la toate cele opt societati din Romania, consiliere pe parcursul "due dilligence-ului" efectuat de investorii interesati si asistenta legata de documentatia tranzactiei.

Echipa NNDKP a fost coordonata de Ruxandra Bologa, partener si unul dintre coordonatorii practicii Corporate, Energie si Resurse Naturale, si Anca Mihailescu (Avocat Senior), procesul de "due dilligence" implicand o echipa mixta de avocati specializati in diverse arii de practica (printre care M&A, resurse naturale, mediu, imobiliare, finantari, proprietate intelectuala, concurenta).

Producatorul irlandez de ciment CRH a ajuns la un acord cu companiile Holcim si Lafarge pentru a cumpara cea mai mare parte dintre activele scoase la vanzare de cele doua companii, inclusiv pe cele din Romania, pentru 6,5 miliarde de euro.

In Romania, producatorul irlandez preia activele companiei franceze Lafarge, si anume doua fabrici de ciment, de la Medgidia si Hoghiz, si statia de macinare de la Targu Jiu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri