Senatorii au respins, joi, solicitarea Parchetului General de aprobare a inceperii urmaririi penale impotriva senatorului PNL Varujan Vosganian, fiind inregistrate 71 de voturi "impotriva", 56 de voturi "pentru", 5 voturi fiind anulate.

Votul a fost secret, cu bile. Solicitarea procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a fost adresata Senatului Romaniei in cadrul Dosarului 146/D/P/2010. Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) a solicitat, in 2 februarie, procurorului general al Romaniei sa ceara Senatului avizarea cererii de urmarire penala pe numele lui Varujan Vosganian, ministru al Economiei in perioada decembrie 2006 - decembrie 2008, sub aspectul infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, abuz in serviciu si complicitate la delapidare, conform Mediafax.

Vizibil emotionat in timpul sederii in plen, senatorul PNL a avut inainte de vot si un discurs de la tribuna Senatului.
El si-a sustinut nevinovatia in fata colegilor senatori, ca si la sedinta anterioara, in care s-a discutat in plen solicitarea Parchetului General de incuviintare a cererii de incepere urmaririi penale impotriva sa. Comisia juridica a Senatului a dat, marti, aviz favorabil, cu majoritate de voturi, solicitarii Parchetului General de incuviintare a inceperii a urmaririi penale a lui Varujan Vosganian. Miercuri, senatorul PNL a cerut ca membrii Comisiei juridice din Senat sa jure ”cu mana pe Biblie si pe Constitutie” referitor la dosarul in care DIICOT cere urmarirea penala a sa, pentru a confirma daca au existat sau nu elemente noi in solicitarea procurorilor.

Ce contineau documentele DIICOT

Vicepresedintele Comisiei juridice, Ovidiu Dontu, a prezentat in plenul Senatului raportul favorabil inceperii urmaririi penale impotriva fostului ministru al Economiei , Varujan Vosganian. El a afirmat, la solicitarea unui senator, ca fata de solicitarea anterioara a DIICOT au fost identificate elemente noi in documentele inaintate de DIICOT ”Va marturisesc, sunt socat. In cadrul comisiei mi-am intrebat colegii din Comisia juridica daca au gasit elemente noi. Unul dintre colegi mi-a raspuns ca a citit cu mare atentie referatele si e niciun element nou. Jur pe sfanta cruce”, a afirmat senatorul PNL.

Vosganian a afirmat ca, in aceste conditii, solicita ca fiecare membru al Comisiei juridicesa jure joi in plen ”cu mana pe Bible si pe Constitutie” asupra faptului ca nu i-au comunicat faptul ca ar exista indicii noi in solicitarea DIICOT. ”Eu nu vreau sa fiu comediant intr-un spectacol mediatic intr-un scenariu pe care nu stiu cine il scrie (...)Pana cineva nu-mi spune ce este nou, cnsider ca ceea ce se face cu mine nu este justitie, ci vantoare”, a mai spus fostul ministru.

El a prezentat o serie de foi despre care a sustinut ca este referatul DIICOT inaintat Senatului, fiind subliniate cu culoarea galbena pasajele reluate din referatul anterior, aferent solicitarii respinse de Senat. In discutii a intervenit liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu, care a sustinut in plen faptul ca senatori din Comisia juridica i-au comunicat ca ar exista 13 dosare noi in cazul lui Vosganian, plus o declaratie a actualului presedinte al Senatului, fostul premier Calin Popescu Tariceanu.

Sarbu a solicitat ca joi, inaintea votului din plenul Senatului fata de dosarul lui Vosganian, presedintele Comisiei juridice, Catalin Boboc sa clarifice daca si ce elemente noi sunt continute in solicitarea DIICOT. Senatorul PNL Sebastian Grapa a anuntat ca personal va vota impotriva solicitarii procurorilor impotriva lui Vosganian, acelasi punct de vedere fiind invocat si de senatorul PC Cristiana Anghel. De asemenea, viceliderul senatorilor PNL, Dorin Dobra, a sustinut ca nu cunoaste pe deplin acuzatiile si elementele noi care l-ar viza pe Vosganian, mentionand ca prezenta sa in Senat i se datoreaza fostului ministru al Economiei.

Sursa foto: Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri