Fostul presedinte al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) Mihail Vlasov a fost condamnat la patru ani de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta, de Curtea de Apel Bucuresti, decizia nefiind definitiva.

Decizia luata vineri de CAB poate fi contestata la instanta suprema. Mihail Vlasov este judecat sub control judiciar din 30 august 2014, dupa ce, din 24 aprilie 2014 a fost arestat la domiciliu, in dosarul in care este acuzat ca a luat mita 200.000 de euro de la omul de afaceri Gheza Iosif Petroczki. Anterior, din 19 martie 2014 pana in 24 aprilie 2014, Vlasov a fost arestat preventiv, scrie Mediafax.

Vlasov a recunoscut faptele de care este acuzat de procurori si a solicitat instantei sa fie judecat in procedura simplificata, astfel incat sa-i fie redusa pedeapsa, insa Curtea de Apel Bucuresti a decis, in 21 octombrie 2014, sa-i respinga cererea. Fostul presedinte al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei sustinea ca in dosarul sau nu s-a realizat niciodata un flagrant, iar in rechizitoriu procurorii au spus "numai minciuni", care se vor putea proba la un moment dat. La ultimul termen, in 18 februarie, el a rugat-o pe judecatoarea Curtii de Apel Bucuresti sa-l achite, precizand ca, daca va fi condamnat, aceasta va trai "cu constiinta incarcata toata viata".

In 9 aprilie 2014, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie l-au trimis in judecata pe Mihail Vlasov, suspendat la acel moment din functia de presedinte al CCIR, pentru trafic de influenta. Mihail Vlasov a fost denuntat la DNA de omul de afaceri Gheza Iosif Petroczki, de la care ar fi cerut, in 13 martie 2014, un milion de euro. In 18 martie 2014, Vlasov a fost prins in flagrant, intr-un restaurant din Bucuresti, dupa ce a primit de la omul de afaceri 200.000 de euro. Procurorii au aratat, in rechizitoriul trimis instantei, ca in schimbul acestor bani, Vlasov i-ar fi promis omului de afaceri ca-si va folosi influenta pe care a lasat sa se creada ca o are asupra arbitrilor din cadrul Curtii de Arbitraj Comercial International de pe langa CCIR investiti cu solutionarea unui dosar in care denuntatorul avea calitatea de parat-reclamant si ca ii va determina pe acestia sa pronunte o hotarare arbitrala favorabila acestuia.

Dosarul de la Curtea de Arbitraj avea ca obiect pretentiile formulate de SC Infopressgroup SA, care cerea de la Petroczki si asociatul lui suma de 15 milioane de lei, precum si cererea reconventionala avand ca obiect de plata suma de 270.000 de euro, potrivit informatiilor din dosar.
Intr-un alt dosar, Mihail Vlasov este urmarit penal pentru santaj, in aceeasi cauza fiind cercetata si fiica sa Vanda Vlasov. Mihail Vlasov este acuzat ca l-ar fi amenintat pe presedintele interimar al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, spunandu-i "ca nu este bine ce face" si ca nu ar vrea "sa sufere si copiii altuia".

"La data de 5 mai 2014, Vlasov Mihail, folosindu-se de un inscris olograf, l-a amenintat pe presedintele interimar al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (Mihai Daraban, n.r.), prin darea in vileag a unei prezumtive fapte de coruptie ce ar fi compromitatoare pentru acesta, in scopul de a dobandi pentru sine un folos nepatrimonial, constand in evitarea tragerii la raspundere penala pentru faptele penale savarsite in calitate de presedinte al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, aspecte sesizate de noua conducere a institutiei organelor de urmarire penala", aratau procurorii in ordonanta de efectuare a urmaririi penale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri