Serban Bradisteanu, seful sectiei de chirurgie cardiovasculara a Spitalului Floreasca din Capitala, a fost condamnat la un an de inchisoare cu suspendare. Medicul a fost condamnat pentru favorizarea lui Adrian Nastase, decizia instantei supreme fiind definitiva.

Decizia de condamnare a lui Serban Bradisteanu a fost luata cu majoritate de catre Completul de cinci judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ). Doi dintre judecatorii din complet, respectiv Lucia Rog si Sandel Macavei, au decis achitarea lui Bradisteanu. Ceilalti trei magistrati - Ionut Matei, Florentina Dragomir si Ioana Alina Ilie - au dispus desfiintarea sentintei din martie 2014 prin care s-a decis ca medicul este nevinovat, schimband achitarea in condamnare la un an cu suspendare, potrivit Mediafax.

In 4 martie 2014, un complet de trei judecatori de la ICCJ a decis achitarea medicului Serban Bradisteanu, in dosarul privind favorizarea lui Adrian Nastase. Decizia a fost atacata cu apel la Completul de cinci judecatori de la instanta suprema, care luni a dat o sentinta definitiva, in dosarul in care Bradisteanu a fost acuzat ca a incercat tergiversarea punerii in executare a deciziei din iunie 2012 de condamnare a lui Adrian Nastase la doi ani de inchisoare in dosarul "Trofeul calitatii".

Serban Bradisteanu, seful Clinicii de chirurgie cardiovasculara de la Spitalul Floreasca, a fost trimis in judecata de procurorii DNA in 6 decembrie 2012, iar judecarea cauzei a inceput in 20 martie. Procurorii aratau in rechizitoriul trimis instantei ca, in 20 iunie 2012, Completul de cinci judecatori al instantei supreme l-a condamnat definitiv pe Adrian Nastase la doi ani de inchisoare cu executare pentru folosirea influentei sau autoritatii functiei de presedinte al unui partid in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite. In aceeasi zi, Tribunalul Bucuresti a emis mandatul de executare a pedepsei cu inchisoarea, continand mentiunea expresa de incarcerare in penitenciar a lui Adrian Nastase.

Dupa decizia instantei, Adrian Nastase a incercat sa se sinucida, fiind dus la Spitalul de Urgenta Floreasca. "In conditiile in care Adrian Nastase si-a provocat leziuni prin impuscare, acesta a fost transportat la Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca Bucuresti si, cu aceasta ocazie, inculpatul Bradisteanu Serban Alexandru, prin atitudinea sa, a incercat zadarnicirea punerii in executare a mandatului de executare a pedepsei privindu-l pe Nastase Adrian", notau procurorii in rechizitoriu.

Anchetatorii precizau ca medicul Serban Bradisteanu si-a folosit prerogativele sale de medic specialist in chirurgie cardiovasculara si si-a asumat internarea lui Adrian Nastase in cadrul sectiei pe care o conducea, desi diagnosticul medical nu impunea internarea in acea sectie, iar primele interventii medicale au fost realizate de un alt doctor, dintr-o alta sectie. "In continuare, desi nu a facut nicio mentiune cu privire la necesitatea unei interventii chirurgicale cardiovasculare in fisa medicala a persoanei condamnate, inculpatul Bradisteanu Serban Alexandru si-a arogat fara drept calitatea de a emite opiniile oficiale ale spitalului, a preluat controlul asupra comunicarii publice si a transmis ca persoana condamnata are si alte afectiuni medicale, care, in realitate, erau secundare celor urgente gestionate deja de un alt medic", mai aratau procurorii.

Bradisteanu a mai fost acuzat ca a evitat sa comunice oficial reprezentantilor Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti daca Adrian Nastase poate fi incarcerat. Adrian Nastase a fost internat la Spitalul Floreasca din 20 pana in 26 iunie 2012, cand a fost dus la Spitalul Penitenciar Rahova, dupa ce Tribunalul Bucuresti a stabilit ca spitalizarea lui nu impiedica punerea in aplicare a mandatului de executare a pedepsei.

In 18 martie 2013, Nastase a fost eliberat din penitenciar, dupa ce Tribunalul Bucuresti a admis cererea lui de eliberare conditionata. In 6 ianuarie 2014, Adrian Nastase a fost din nou incarcerat, dupa ce a fost condamnat, in dosarul "Zambaccian", la patru ani de inchisoare cu executare. In 21 august 2014, Adrian Nastase a fost eliberat conditionat, dupa ce a executat o treime din pedeapsa.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri