DNA face mai multe perchezitii la Ploiesti, in aceasta dimineata, atat la sediul Primariei cat si la locuinta edilului Iulian Badescu (PSD), intr-un dosar ce vizeaza modul in care Consiliul Local a finantat echipa de fotal Petrolul Ploiesti, afirma surse judiciare.

Surse din Primaria Ploiesti spun ca anchetatorii au un mandat in baza caruia perchezitioneaza biroul primarului Iulian Badescu, care nu se afla la sediul institutiei, iar anchetatorii discuta cu viceprimarul Raul Petrescu (UNPR). O alta perchezitie are loc la locuinta primarului Badescu, situata in cartierul Albert, o zona exclusivista situata la iesirea din Ploiesti catre Campina, noteaza Mediafax.

Surse judiciare spun ca descinderile au loc intr-un dosar in care se fac cercetari pentru infractiunea de abuz in serviciu si care vizeaza modul de finantare a echipei de fotbal Petrolul Ploiesti cu fonduri de la Consiliul Local. Iulian Badescu, lider al PSD Ploiesti, este la primul mandat de primar, dupa ce in perioada 2008-2012 a fost senator din partea PDL.

In decembrie 2012, Consiliul Local Ploiesti a aprobat alocarea catorva milioane de euro de la bugetul local, suma finala variind in functie de performantele competitionale ale echipei Petrolul Ploiesti. Intrucat echipa a castigat Cupa Romaniei si s-a plasat pe un loc de top in Campionatul National, suma finala aprobata a fost de trei milioane de euro, bani care sa fie folositi, conform contractului, pentru salariile si premiile jucatorilor si ale staff-ului.

Petrolul Ploiesti traverseaza o criza financiara

La inceputul anuli trecut, DNA a deschis o ancheta in acest caz, consilierii locali, dar si primarul Iulian Badescu fiind chemati pentru audieri in acest dosar, in care investigatia nu s-a finalizat. Gruparea Petrolul Ploiesti traverseaza o criza financiara de la sfarsitul anului trecut, actionarii Daniel Capra si Nicolae Capra precum si directorului general al clubului, Marius Bucuroiu, fiind acuzati de evaziune fiscala cu un prejudiciu de 15 milioane de euro.

In 6 februarie, Tribunalul Prahova a admis cererea societatii care administreaza clubul Petrolul Ploiesti de deschidere a procedurii generale a insolventei, stabilind termen pentru continuarea procesului data de 6 aprilie. Actionarii Petrolul Ploiesti, Daniel si Nicolae Capra, si directorul general al clubului, Marius Bucuroiu, trimisi in judecata in decembrie 2014 sub acuzatiile de constituire de grup infractional organizat, evaziune fiscala si spalare de bani cu un prejudiciu de 15 milioane de euro, se afla in arest la domiciliu dupa ce initial au fost arestati preventiv.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri