Felix Tataru, consultant in campaniile electorale ale lui Klaus Iohannis si Traian Basescu, a venit, astazi, la Directia Nationala Anticoruptie (DNA), pentru a fi audiat ca martor in dosarul "Gala Bute".

Intrebat, la intrarea in sediul DNA, daca va da declaratii in dosarul "Gala Bute", Felix Tataru a spus ca a primit un mesaj in care era anuntat sa se prezinte pentru a fi audiat ca martor. Felix Tataru a spus ca il cunoaste pe Tudor Breazu, dar a precizat ca niciodata nu a primt vreun ban si nu a intermediat vreo dare de bani. El a aratat ca se va lamuri despre ce este vorba dupa ce va discuta cu procurorii, potrivit Mediafax.

Potrivit unor surse judiciare, numele lui Felix Tataru, directorul agentiei de publicitate GMP, unul dintre cei care au facut strategia din campania electorala a lui Klaus Iohannis din 2014 si, anterior, l-a ajutat pe Traian Basescu sa castige alegerile prezidentiale si cele pentru Primaria Capitalei din 2000, ar aparea in documentele din dosarul "Gala Bute", in care este arestata Elena Udrea.

Conform unor informatii aparute in presa, Ana Maria Topoliceanu ar fi aratat, in denuntul sau, ca sume de bani de la Elena Udrea ar fi ajuns si la Felix Tataru. Directorul agentiei de publicitate GMP Felix Tataru a fost consultant in peste 20 de campanii electorale, nationale si locale, numai pentru candidati si partide de dreapta.

Elena Udrea, arestata in dosarul "Gala Bute"

In dosarul "Gala Bute", Elena Udrea a fost arestata preventiv in 25 februarie, dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a emis pe numele ei mandat de arestare preventiva pentru 30 de zile. Decizia nu este definitiva, contestatia Elenei Udrea urmand sa se judece in 5 martie, tot la instanta suprema.

Mandatul de arestare a fost emis pentru: infractiunea de luare de mita in legatura cu finantarea de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului a contractelor incheiate de Termogaz Company SA cu UAT Cavnic si UAT Borsec; infractiunea de luare de mita in legatura cu platile efectuate de Compania Nationala de Investitii catre SC Consmin SA; infractiunea de luare de mita in legatura cu finantarea de catre MDRT a contractelor incheiate de Termogaz Company SA si SC Kranz Eurocenter SRL cu UAT Lupeni si UAT Petrosani; infractiunea de abuz in serviciu, in legatura cu organizarea "Galei Bute", se arata in decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Totodata, instanta a respins propunerea DNA in cazul Elenei Udrea in ce priveste acuzatiile de tentativa la infractiunea de folosire de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete pentru obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene si infractiunea de folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite.

Fostul ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului Elena Udrea a mai stat in Arestul Politiei Capitalei din seara zilei de 10 februarie, cand a fost retinuta de procurorii DNA, in ziua urmatoare ea fiind arestata prin decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie, in dosarul "Microsoft". In 17 februarie, Elena Udrea a fost scoasa din arest si plasata in arest la domiciliu, in urma deciziei Inaltei Curti de Casatie si Justitie, care a judecat contestatia deputatului PMP.

Camera Deputatilor a avizat, in 9 februarie, urmarirea penala, retinerea si arestarea preventiva a Elenei Udrea atat in dosarul "Microsoft", cat si in dosarul "Gala Bute". In 23 februarie, Camera Deputatilor a avizat ultimele cereri ale procurorilor de urmarire penala si arestare preventiva a deputatului PMP, in dosarul "Gala Bute".

Care a fost circuitul denunturilor la DNA

In dosarul "Gala Bute" sunt arestati preventiv fostul presedinte al Federatiei Romane de Box Rudel Obreja si primarul municipiului hunedorean Lupeni, Cornel Resmerita. Fostul consilier al Elenei Udrea, Stefan Lungu, si fostul secretar general in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului Gheoghe Nastasia sunt cercetati in arest la domiciliu.

Fostul ministru al Economiei Ion Ariton este inculpat si el in acest dosar, pentru ca ar fi determinat reprezentantii a zece companii de stat, printre care Hidroelectrica, Nuclearelectrica si Romgaz, sa sponsorizeze ilegal, cu suma totala de peste 1,7 milioane de lei, organizarea Galei Bute de catre firma lui Rudel Obreja. Senatorul PNL Ion Ariton (ales din partea PDL) este sub control judiciar pana in aprilie, acesta fiind obligat sa nu paraseasca tara si sa se prezinte la Politia Sibiu in zilele stabilite prin programul de supraveghere.

In acelasi dosar este arestat preventiv, din 8 februarie, si Tudor Breazu, administratorul mosiei de la Nana a Elenei Udrea. De asemenea, potrivit unor documente ale DNA, Ana Maria Topoliceanu, fosta sefa a Companiei Nationale de Investitii, este urmarita penal pentru luare de mita, in dosarul "Gala Bute".

Elena Udrea a transmis recent pe Facebook, prin echipa de comunicare, ca denunturile impotriva sa in dosarul "Gala Bute" au fost facute dupa ce Ana Maria Topoliceanu si Gheorghe Nastasia au fost pusi sub acuzare.

"Circuitul denunturilor: • Adrian Gardean depune denunt impotriva lui Stefan Lungu si a lui Gheorghe Nastasia. • Dupa ce a fost acuzat, Lungu o denunta pe Ana Maria Topoliceanu si il pomeneste si pe Tudor Breazu. • Acuzata de Lungu, Ana Maria Topoliceanu face denunt impotriva Elenei Udrea si il preseaza pe Tudor Breazu sa declare, la randul sau, impotriva lui Udrea. • Breazu neaga afirmatiile lui Topoliceanu si demonstreaza cu probe presiunile la care a fost supus. • Dupa denuntul lui Gardean, Nastasia neaga, initial, acuzatiile, pentru ca, apoi, sa depuna un denunt impotriva Elenei Udrea. Concluzie: denunturile impotriva lui Udrea au venit abia dupa ce Topoliceanu si Nastasia au fost pusi sub acuzare. In realitate, odata prinsi, acestia au vrut, in mod fraudulos, sa plaseze vina mai departe", se arata in postarea de pe contul de Facebook al Elenei Udrea.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri