Dan Diaconescu a fost ridicat de politisti, miercuri, de la locuinta sa si va fi dus la Penitenciarul Rahova, dupa ce a fost condamnat definitiv la cinci ani si sase luni de inchisoare cu executare, fondatorul OTV declarand ca i-au inchis televiziunile, partidul, iar acum il inchid si pe el.

"Cred ca niciun roman nu mai are acum incredere in justitie. Mi-au inchis televiziunile, mi-au inchis partidul, acum ma inchid pe mine", a spus Dan Diaconescu, dupa ce a fost scos, cu catuse la maini, din locuinta sa din cartierul Primaverii. Dan Diaconescu a mai spus ca, pentru prima data, va fi "intretinut de telespectatori", adaugand ca nu si-ar fi dorit acest lucru, noteaza Mediafax.

Politistii care au mers la locuinta lui Dan Diaconescu pentru a-l duce la penitenciar, dupa ce au primit de la instanta mandatul de executare a pedepsei, au iesit cu acesta dupa mai bine de 30 de minute. Din locuinta acestuia a iesit, anterior, un barbat care a dus la masina politiei doua valize cu lucruri ale lui Dan Diaconescu.

Dan Diaconescu, inchis pentru santaj

Fondatorul postului de televiziune OTV si al Partidului Poporului-Dan Diaconescu va fi incarcerat la Penitenciarul Rahova, unde va sta in perioada de carantina de 21 de zile, dupa care vor fi decise locul si regimul de executare a pedepsei. Dan Diaconescu a fost condamnat definitiv, miercuri, de Curtea de Apel Bucuresti, la cinci ani si sase luni de inchisoare cu executare, pentru santajarea lui Ion Mot, fost primar al comunei aradene Zarand, precum si a omului de afaceri Paul Petru Tardea.

Curtea de Apel Bucuresti a decis, pe langa condamnarea la inchisoare cu executare a fondatorului PP-DD, si interzicerea desfasurarii de catre acesta a oricarei activitati in presa scrisa sau audio-video, ca pedeapsa complementara, pe o perioada de cinci ani dupa executarea pedepsei. Magistratii au decis ca, in cazul fondatorului OTV, sa fie scazuta din pedeapsa perioada in care a fost retinut si arestat preventiv, respectiv intre 22 si 25 iunie 2010.

Dan Diaconescu este al patrulea patron din presa condamnat definitiv la inchisoare, dupa Sorin Rosca Stanescu, director si actionar al ziarulului Ziua, Dan Voiculescu si Sorin Ovidiu Vantu. In acelasi dosar a fost condamnat si Doru Parv, fost realizator de programe la OTV, la o pedeapsa de patru ani de inchisoare cu executare, el neavand dreptul de a desfasura vreo activitate in presa scrisa sau audio-video, pe o perioada de cinci ani dupa ce iese din inchisoare.

Completul de la Curtea de Apel Bucuresti, format din judecatoarele Raluca Morosanu si Adina Adriana Radu, a decis, in acelasi caz, si condamnarea lui Ghezea Mitrus, fost realizator de programe la OTV, la doi ani si sase luni de inchisoare cu executare, jurnalistul neavand voie sa mai participe la vreo activitate in presa, pentru cinci ani, dupa executarea pedepsei principale. Mitrus si Pirv vor fi incarcerati, iar in urmatoarele 21 de zile ei se vor afla in perioada de carantina, timp in care se va stabili unde isi vor executa pedepsele, dar si regimul de detentie.

Dan Diaconescu, asociat majoritar la SC Ocram Televiziune SRL si realizator de programe la postul de televiziune OTV la data faptelor, Dorel Petru Parv, realizator de programe la OTV, administrator la SC Kundalini SRL, "recidivist postexecutoriu", si Ghezea Mitrus, jurnalist, fost realizator de programe la OTV, fost director general al publicatiei "Atac la persoana", au fost trimisi in judecata in octombrie 2010.

Dan Diaconescu l-ar fi amenintat pe Ion Mot

Procurorii aratau, in rechizitoriu, ca in perioada mai-septembrie 2009, Dan Diaconescu l-ar fi amenintat in mod repetat, atat in mod direct, in cadrul emisiunii "Dan Diaconescu Direct" din 21 iulie 2009, difuzata de postul de televiziune OTV, cat si indirect, prin intermediul lui Dorel Parv, pe primarul comunei aradene Zarand, Ion Mot, pentru a-l determina sa le dea suma totala de 200.000 de euro.

"Amenintarea a constat in dezvaluirea, la postul de televiziune OTV, a unor fapte reale sau imaginare, compromitatoare pentru primar, cum ar fi invocarea faptului ca ar fi corupt, ca ar fi savarsit tranzactii ilicite cu terenuri agricole apartinand cetatenilor comunei, pagubindu-i pe acestia, ca are o avere importanta obtinuta ilicit si ca face trafic de influenta pe langa unii ministri", preciza DNA.

Ion Mot, sub presiunea acestor amenintari, i-ar fi dat lui Dorel Parv suma de 30.000 euro si 42.000 lei, "scopul fiind ca banii sa ajunga, in final, la Dan Diaconescu". De asemenea, in cursul lunii aprilie 2005, Dan Diaconescu l-ar fi amenintat de mai multe ori, atat in mod direct, in cadrul emisiunii "Dan Diaconescu Direct" din seara zilei de 20 aprilie 2005, cat si indirect, prin intermediul lui Ghezea Mitrus, realizatorul emisiunii "Semnal de alarma" difuzata pe acelasi post de televiziune, pe omul de afaceri Paul Petru Tardea, pentru a-l determina sa-i dea suma totala de 100.000 euro, din care a primit efectiv 4.500 de euro.

"Amenintarea a constat in difuzarea, pe postul de televiziune OTV, a unor fapte reale sau imaginare compromitatoare pentru persoana santajata, cum ar fi date despre trecutul infractional al acesteia si afirmatii legate de fraudarea jocului televizat Eurotombola, organizat de societatea comerciala condusa de respectivul om de afaceri, joc difuzat de un post de televiziune concurent", potrivit procurorilor DNA.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri