"Te fura la factura" este campania inedita a Expert Forum prin care atrage atentia despre subventiile ascunse din facturile de gaze si de energie electrica pe care romanii le platesc de 10 ani. Practic, factura fiecarui consumator a fost umflata ani la rand pentru a plati ineficienta companiilor de stat si coruptia "baietilor destepti". Cu banii pierduti astfel, statul ar fi putut construi de 5 ori autostrada Pitesti-Sibiu sau celebra autostrada Comarnic-Brasov.

WALL-STREET.RO sustine campanie Expert Forum si va incurajeaza sa semnati petitia publica pentru o subventionare corecta a consumului de energie. Semnatarii petitiei solicita ca:
  • Guvernul sa publice nivelul ajutoarelor totale din ultimii 15 ani, ajutoare primite de primii 10 mari consumatori de energie electrica si traderi, precum si de primii 10 mari consumatori de gaze si traderi, sub forma de preturi mici la energie, reduceri acordate de companiile de stat, precum si prin alte facilitati directe sau indirecte
  • Guvernul sa publice pâna la mijlocul lui 2015 o analiza a modului cum au folosit cei subventionati ajutorul primit si a beneficiilor sociale rezultate in ultimii ani
  • Guvernul sa nu mai aprobe nici o alta cerereA similara din partea industriei, prin memorandum la nivelul companiilor de stat sau decizie guvernamentala, inainte de verificarea unor aspecte specifice
  • ANRE sa publice anual rapoarte detaliate pentru piata de energie electrica si cea de gaze prin care sa se analizeze inclusiv subventiile primite de acesti consumatori si impactul acestora asupra pietei si concurentei
  • ANRE sa transmita furnizorilor de energie electrica, respectiv gaz natural, datele privind facilitatile acordate marilor consumatori si traderi, pentru ca furnizorii sa distribuie aceste informatii tuturor consumatorilor o data cu factura de energie, o data pe an.
Expert Forum a publicat si toate informatiile pe care le regasiti pe facturile de gaze si energie electrica, pentru a intelege fiecare ban pe care il platiti catre companiile furnizoare.

Cum ai fost furat in ultimii 10 ani la factura electrica si de gaze?

Sub sloganul "Sa facem lumina in factura ta de energie electrica", Expert Forum avertizeaza ca, din cauza faptului ca piata energiei nu a fost liberalizata, o multime de costuri nejustificate si bine ascunse au fost incluse in factura celor 7 milioane de consumatori.

Autoritatile au permis in ultimii 10 ani sa fiti furati prin mai multe mijloace:

  • subventionarea centralelor termoelectrice prin preturi reglementate
  • furturile si coruptia din Hidroelectrica
  • subventii pentru energie nucleara
  • subventii pentru centralele pe carbuni si stergerea datoriilor
  • arierate sterse la ELCEN/RADET, Oltenia/Govora
  • bonus de cogenerare ineficient acordat

Doar in ultimii 10 ani tu si alte 7 milioane de romani ati pierdut 26,6 miliarde lei (din factura la electricitate - n.r.). Acesti bani v-ar fi putut face vietile mai frumoase, insa acum ei astupa gaurile facute de "baietii destepti".

Si in ceea ce priveste factura la gaze, Expert Forum atrage atentia ca am platit facturile "baietilor destepti", fiind practic furati in ultimii 10 ani cu 13,83 miliarde lei.

In total, din facturile la gaze si la energie electrica, societatea a pierdut 40 miliarde de lei (9 miliarde euro). Din acesti bani, statul ar fi putut construi circa 300 de spitale maricele, 1.500 de scoli complet echipate (cu salariile profesorilor cu tot), 3.000 de camine pentru varstnici sau penru copii (cu tot cu salariile personalului), de 5 ori autostrada Pitesti-Sibiu sau de tot acelasi numar de ori autostrada Comarnic-Brasov.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri